Tarih: 02.11.2016 19:16

Bu Mudur İşte Budur!

Facebook Twitter Linked-in

 

Yıllardır rutin dışına çıkamayan şehir son zamanlarda önemli projeleri konuşuyor. Milli Eğitim Bakanı İsmet YILMAZ´ın maddi ve manevi desteği ve şehir ayağında Vali GÜL´ün bizzat müdahil olması ile dev adım atıldı.

Kent Meydanı´na ilaveten yeni bir meydan oluşturma ve buralarda şehrin kültürel ve sanatsal dokusunun yaşatılacak olması memnuniyet oluşturuyor.

Halk Eğitim Merkezini, Kızılırmak İlkokulunu ve Numune Hastanesinin kaldırılarak altının oto park yapılacağı ve yeşil alanlı bir taş sanat eserlerinin ilave edileceği bilgisine ulaşıldı.

Proje kapsamında yıkılacak olan Kızılırmak ve Halk Eğitim Merkezi binalarının Endüstri Meslek Lisesi´nin olduğu yere yapılacağı diğer yandan açık cezaevinin de müzeye dönüştürülerek turizm amaçlı bir görüntü ortaya çıkarılacağı belirtildi.

170 bin metrekarelik bir alan ortaya çıkacağı ve oluşturulacak sosyal donatıların ise taş işçiliği ile yapılacak olması tarihi Valilik binası ile bir bütünlük oluşturacağı ve böylelikle, meydanın MARDİN vari muhteşem bir görüntüyü yansıtacağı vurgulanmakta.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —