Bu Mudur İşte Budur!

Bu Mudur İşte Budur!

Yıllardır Üniversite ve şehir kopukluğunu dile getirdik durduk.Üniversiteyi ırmağın ötesinde kalmakla suçladık.Ancak MİMARLIK bölümünün açtığı düşler atölyesi sergisi, bu kadim şehrin mimari tarzının da yeniden şekillenebileceğini gözler önüne serdi.

 

Sivas Cumhuriyet Üniversitesinin en önemli birimlerinden biri olan MİMARLIK FAKÜLTESİ´nin şehir ve üniversite bağlamında iyi değerlendirilmesi durumunda çok önemli projeler ortaya koyacak nitelikte. Özellikle dün Cumhuriyet Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencilerinin açtıkları? DÜŞLER ATAÖLYESİ? sergisi beğeni topladı.

Üniversitenin genç MİMARI Yrd. Doç. Dr. Uğur TUZTAŞI´nın rehberliğinde açılan sergi gezenlerin takdirini aldı. Mimarlık ve şehir bölge planlamacı öğrencilerinin katkıları ile açılan sergi gelecek adına ümitleri yeniden yeşertti.Şehir için düşlerin çizgilere döküldüğü estetik güzellik sayesinde, geleceğin Anadolu şehirlerinin modern ve geleneksel tasarımının da bu minvalde oluşturulabileceğini gözler önüne serdi...

Sergiyi gezip görenler, MİMARLIK FAKÜLTESİ´nin SELÇUKLU VE OSMANLI eserleri ile bezenen şehrin yeniden yorumlanması için çok önemli bir merkez olacağını belirttiler.

MİMARLIK FAKÜLTESİ çalışmalarının şehir ve üniversite birlikteliğine katkı sağlayabileceği gibi, geleceğin bozulmamış tarihi kokusu olan ruhu olan bir SİVAS´ın da bu vesileyle yaşatılacağı yorumları yapıldı.

MİMARLIK FAKÜLTESİ´nin yerel dinamikleri de harekete geçirecek bir etkiye sahip olduğu, diğer büyük şehirlerin planlamasında MİMARLIK FAKÜLTELERİ´nin öncü görevi üstlendiği ve bunun pekala SİVAS´ta da yapılabileceği görüşleri uzmanlarca dile getiriliyor.



Anahtar Kelimeler: Mudur İşte Budur