Bu Mudur İşte Budur

Bu Mudur İşte Budur

Sivas´ta, CÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Üroloji Servisi´nde gerçekleştirilen kapalı yöntem ameliyatla böbreğindeki taş temizlenen Zeynep Sude, sağlığına kavuştu.Başarılı hekim Prof.Dr Gökhan GÖKÇE ve ekibinin gerçekleştirdiği bu ve benzeri çalışmalar

 

Sivas´ta, 10 aylık Zeynep Sude Can´ın böbreğindeki 1,5 santimlik taş, kapalı yöntem ameliyatla alındı.

Küçük çocuğun yaşadığı bulantı, kusma, kilo alamama ve yüksek ateş rahatsızlıkları nedeniyle rahatsızlandığı ve Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi Üroloji Servisi´ne geldiği bilgisine ulaşıldı.

Üroloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gökhan Gökçe tarafından da muayene edilen Zeynep Sude´nin ultrason tetkikinde, sol böbreğinde 1,5 santimetre büyüklüğünde taş olduğu belirlendi.

Gökçe ve ekibince gerçekleştirilen operasyonda bebeğin böbreğindeki taş, "mikro perkütan" denilen kapalı yöntem ameliyatla temizlendi.

Sivas C.Ü.Tıp Fakültesi Hastanesi Üroloji Bölümüne ise bu tür başarılardan dolayı TÜRKİYE´nin pek çok yerinden hasta geldiği bilgisine ulaşıldı.

Ayrıca BÖBREK nakli için de Bakanlığa başvurulduğu ve izinlerin çıkması durumunda böbrek naklinin de burada yapılabileceği belirtildi.Bu vesileyle hastaların başka şehirlere gitmesinin önüne geçileceği vurgulanmakta.

 



Anahtar Kelimeler: Mudur İşte Budur