Tarih: 03.02.2017 21:45

Bu Mudur İşte Budur!

Facebook Twitter Linked-in

 

Türkiye´nin en iyi üniversiteleri arasına olan Akdeniz Üniversitesi Prof. Dr. Mustafa ÜNAL ile başarıdan başarıya koşuyor.Akdeniz Üniversitesi Türkiye´nin En İyi Küresel Üniversiteleri Arasında.

Thomson Reuters öncülüğünde hazırlanan ve US News & World Report destekli ?Dünyanın En İyi Küresel Üniversiteleri´´ listesi açıklandı.

1000 üniversitenin yer aldığı sıralamada Akdeniz Üniversitesi 33.7 global puan ile Türkiye´de 20. dünyada ise 992. sırada yer aldığı bilgisine ulaşıldı.

Sıralamada belirleyici temel ölçütler arasında; evrensel bilime katkı, global araştırma saygınlığı, bölgesel araştırma saygınlığı, uluslararası dergideki yayınlar, kitaplar, alınan atıflar, uluslararası işbirlikleri, dünyada tanınırlık, mezunların global şirketlerde iş bulabilme potansiyeli, patente dönüşmüş çalışmalar yer almakta.

Akdeniz Üniversitesi´nin bölgesel ve küresel anlamda elde ettiği bilimsel başarılarına bir yenisinin daha eklenmesinden dolayı gurur duyduklarını aktaran Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, ?Akdeniz Üniversitesi olarak, bilimsel çalışmaları önceleyen, ürünü patente dönüştürüp insanlığın yararına sunan, yüksek kalitede eğitim veren bir üniversiteyiz. Evrensel bilime katkı sağlamak, dünyanın en iyi ve en saygın üniversiteleri arasında yer almak hedefindeyiz. Dünyanın en iyileri arasında yer almak için tüm alanlarda çalışma yapan ve bilime katkı sunan öğretim üyelerimize araştırmaları, projeleri ve yayınlarıyla ilgili gerekli desteği sağlıyoruz.? dedi.

Öncelikli hedeflerinin önümüzdeki yıllarda bilimsel indekslerde dünyada ilk 500, ülkemizde ise ilk 10 içerisinde yer almak olduğunu dile getiren Rektör Ünal, ?Üniversitemizin başarısında katkısı olan başta akademik personelimiz olmak üzere tüm çalışanlarımıza içten teşekkürlerimizi sunuyorum.? dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —