Bu Mudur İşte Budur!

Bu Mudur İşte Budur!

GİRESUN EĞİTİM FAKÜLTESİ´nde binlerce öğrenci yetiştirerek yurdun dört bir yanına fedakâr amaçlar uğruna gönderen Doç.Dr. Nazım ELMAS, adeta ?TEK KİŞİLİK BİR ORDU? olarak öğrencileri tarafından anılmakta. Bir an bile boş durmayan ELMAS´ın fikri planını ma

 

GİRESUN ÜNİVERSİTESİ´nde güzel şeyler oluyor. Giresun Üniversitesi, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Giresun Valiliği, gibi kurumların da katkısıyla 11?12 Mayıs 2017 tarihleri arasında ?DİL, SANAT VE İKTİDAR SEMPOZYUMU? düzenlenecek.

Bu bilgi şöleniyle bilim ve sanat adamları, dilin ve sanatın yönetime katkı ve etkilerini değerlendirerek ayrıca dilin ve sanatın bir iktidar aracı olarak kullanılmasını söz konusu olduğu bildirildi.

Devlet ve toplum gibi beşerî kurumların yönetim yapısı içerisinde önemli bir yere sahip olan ?dil ve sanat?, ilahî yapıyı arz eden din ve dinî kurumlar için de vazgeçilmez bir konumda olduğu ve her dinin mesaj iletme sistemlerindeki edebî ve müzikal yapının var olduğu ifade edilmekte.

Giresun Üniversitesi, dilin ve sanatın öneminin farkında olarak 2017 yılı içerisinde bu konuya daha çok dikkat çekmek amacıyla diğer üniversitelere örnek olacak bir ideal ortaya koyması ile dikkatleri üzerine çekti.

 Bu anlamda ?DİL, SANAT VE İKTİDAR SEMPOZYUMU?nun 11?12 Mayıs 2017 tarihlerinde  yapılması planlanmış, sempozyuma yurt içi ve dışından pek çok araştırmacı, devlet adamı, politikacı, sanat adamı ve basın mensubunun davet edilmesi ile de alanında bir ilki temsil ediyor.    

 



Anahtar Kelimeler: Mudur İşte Budur