Bu Mudur İşte Budur!

Bu Mudur İşte Budur!

TAŞHAN´ın yanıbaşında yıkımı yapılan Vakıflar İşhanı´nın yerine yapılması planlanan o ucube tasarımdan vaz geçilmesi olumlu bulundu.TAŞHAN´ın dokusuna uyumla daha az katlı bir binanın yapımının gündemde olduğu ve Bakan YILMAZ´ın da bu yönde irade gösterdi

 

    Son günlerde kamuoyunu meşgul eden Tashan´in yanına yapılacak yeni Vakıflar İşhani projesine Bakan İsmet Yılmaz´ın müdahale ettiği ve projenin değiştirilmesi gerektiği, hatta kat sayısının azaltılarak tarihi Taşhan´ın duyarlı bir cephenin geliştirilmesi noktasında talimat verdiği haber merkezimizin edindiği bilgiler arasında.

Bakan YILMAZ´ın  şehrin kimliğinin sürdürebilirliği noktasında daha öncede gösterdiği çabaları kamuoyu tarafından yakınen bilinirken, mevcut konu ile de yakından ilgilenmesi takdir topladı.

Sivas´ın tarihi ve mimari kimliğine yakışan binalar yapma noktasında kamuoyunu meşgul eden yeni Vakıflar İşhanı binasının Bakan YILMAZ´ın bu önerileriyle yeniden ele alınıyor olması Sivas için büyük bir şans olarak algılanıyor.

Sivas Postası olarak yeni binanın tarihi Taşhan´ı yok sayan tavrını gündeme taşımış ve haberlerimiz şehir tarafından dikkatle takip edilmişti.

Özellikle tarihi mekanlara müdahalelerde ve tarihi binaların çevresinde yapılacak yeni binaların daha sağlam ve arka planı güçlü fikirleri barındırması gerektiği konunun uzmanlarınca dile getirilirken, eski şehrin izlerini bize yansıtan bu mirası kültürü önemsememiz gerektiği vurgulanıyor.

Milli Eğitim Bakanı YILMAZ´ın, böylesine önemli bir konunun oldu bittiye gelmesine müsaade etmemesi kamuoyu tarafından takdir ile karşılandı.



Anahtar Kelimeler: Mudur İşte Budur