Bu Mudur İşte Budur!

Bu Mudur İşte Budur!

SİVAS´ta Milli Eğitim Bakanlığı´nın müfredat çalışmalarına önemli bir katkı sunuldu. İlkokul 4´üncü sınıf öğrencilerinin, Devlet okullarında ilk defa gerçekleştirdikleri KALİGRAFİ çalışması beğeni topladı. Aynı zamanda 3 adet ŞİİR KİTABI da çıkaran sınıf,

 

SİVAS, ilerde eğitim MÜFREDATINA girecek olan bir çalışmanın ilkini hayata geçirdi.Devlet okullarında ilk olan Kaligrafi çalışması Sivas´ta başladı. Danişment ilkokulu 4 /C sınıfı öğrencileri, öğretmenleri Osman Çelik rehberliğinde KALİGRAFİ sanatına ilk adımlarını attılar. Devlet okullarında ilk defa uygulanan bu yazı çalışması sayesinde, öğrencilerin yazı zevkinin geliştirilmesinin de hedeflendiği belirtildi. Öğretmenleri Osman Çelik tarafından, kaligrafi çalışması için özel kalem ve özel önlük diktirilen öğrenciler, bu çalışma yolu ile hat, tezhip, ebru gibi medeniyet temeli olan sanatlara ilk adımlarını attılar.

Bu sanatlı yazı çalışmasının İlkokul seviyesinde ilk defa SİVAS´ta uygulamaya başlatıldığı belirtilirken, eğitimin yıl boyu devam ettiği ve son demde de babalarının isimlerini tabaklara yazan öğrenciler, bu tabakları babalarına hediye ettiler.

Geçen yıl İlkokul 3.sınıfta tamamen şahsi gayretlerle başlatılan ve 4.sınıfta da devam eden bu özel çalışmanın devlet okullarında bir ilk olduğu biliniyor.

Öğrencilerin yazılarının güzelleşmesinin ve karakter eğitimlerinin gerçekleşmesi amaçlanırken, çocukların bu çalışmada yer alması eğitimciler tarafından taktir topluyor. Eğitimciler, duyarlı ve bilinçli bir nesil için bu tür çalışmaların hayatiyet taşıdığına vurgu yapıyorlar. Çocukların toplum dışı davranışlara yönelmemeleri için, ruh yönlerinin beslenmesi gerektiğini ve bu beslenmenin de sanatla olmasının hayatiyet taşıdığına dikkat çekiliyor.

Şimdiye kadar 3 adet şiir kitabı da çıkaran sınıf, şehrin eğitim ufkunu birkaç çıta yükselten felsefi bir adımın da öncülüğünü yapmış oldu.



Anahtar Kelimeler: Mudur İşte Budur
saliha erkoç
2.06.2017 10:25:17
toplumda yetişkin bir çok insana sorsanız ismini dahi bilemedikleri bu sanatı bu yavrularımıza öğretmeye çalıştığı için çok teşekkür ederiz.Çocuklarımız bu tür çalışmalarla kendilerine güvenleri artmakta