Bu Mudur İşte Budur!

Bu Mudur İşte Budur!

Milli Eğitim Bakanı hemşehrimiz İsmet YILMAZ öncülüğünde alanında uzman yetkin bir çalışma ekibi tarafından hazırlanan yeni müfredat, Ramazandan sonra kamuoyuna açıklanacak. Geçtiğimiz ay neticelenen ve CUMHURİYETİN kurulduğu andan bugüne kadar yapılmış

 

Milli Eğitim Bakanlığı aylardır yaptığı hummalı çalışmaları neticelendirdi. Konu ile ilgili ?Cinnah Genç Yazarlar Ödülleri? töreninde konuşan hemşehrimiz Bakan YILMAZ, Cumhuriyetin kurulduğu günden bu yana en güzel müfredatın hazırlandığını dile getirerek, Ramazandan sonra bunun ayrıntılarının kamuoyuna açıklanacağını ifade etti.

Müfredatın uzun çalışmalar neticesinde hazırlandığı ve bu müfredatın işlerlikli uygulanması durumunda gelecek nesillerin geleceğinin daha iyi olacağı belirtildi.İmzadan çıkaran neticelenen müfreadatn geniş ayrıntılarının Ramazan akabinde kamuoyu ile paylaşacağı bilgileri edinildi.

  SİVAS Yeni Müfredata Hazır mı?

Hemşehrimiz Bakan YILMAZ´ın eğitim öğretim anlamında SİVAS´ın bütün isteklerini yerine getirmesine rağmen, Bakan YILMAZ´ın bu gayretlerinin şehirde makes bulmadığına parmak basan eğitimciler, Milli Eğitim Müdürlüğü´nün okullara hakim olamadığını dile getiriyorlar.

Milli Eğitim Bakanlığının çalışmalarının ?bazı okul idarecileri tarafından baltalandığına dikkat çeken eğitimciler?İl Milli Eğitim Müdürlüğü´nün ?çalışmayan okul idarecileri hakkında bir işlem yapmayarak onları adeta ödüllendirmesinin? Bakan YILMAZ´ın gayretleri ile ters düştüğü görüşlerini dile getiriyorlar.

Bakan YILMAZ´ın ?herkes bu ülke için elinden geleni yapmalı? mealindeki pek çok direktifine rağmen, adeta bu açıklamaları berelemek amacıyla çalışmayarak TEOG sınav sonuçlarına göre okullarını gerileten okul idarecilerinin bu başarısızlıklarının önüne, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından geçilmesi bekleniyor.

I.TEOG ?dan sonra II.TEOG verilerine göre şehir merkezindeki bazı okulların gerilere gittiği gözlemlenirken, kasaba ve ilçelerde ise başarı oranında ilerleme olduğu gözlemleniyor.

Eğitimciler, Milli Eğitim Müdürü ALTINSOY´un çalışmayan okul idarecilerinin başına buyruk tutumlarını sonlandırması gerektiğini aksi halde ?çalışmama düzenine sıkı sıkıya bağlı başarısız okul idarecilerinin? çalışanlara da kötü örnek olacakları ve şehrin eğitimini gerilere taşıyacakları öngörülmekte.  



Anahtar Kelimeler: Mudur İşte Budur