Bu Mudur İşte Budur!

Bu Mudur İşte Budur!

Milli Eğitim Bakanı hemşehrimiz İsmet YILMAZ, Türk Eğitim tarihindeki en kapsamlı müfredat çalışmasını kamuoyuna açıkladı. Ezber yerine, yaşayarak yaparak öğrenmenin esas alındığı, becerilerin geliştirilmesinin hedeflendiği gelecek TEOG sınavlarında açık

 

Milli Eğitim Bakanı İsmet YILMAZ, uzman ekiplerce hazırlanan Milli Eğitim tarihinin en kapsamlı müfredat yenilenmesini kamuoyuna açıkladı. Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı Konferans Salonunda, "İlçe Milli Eğitim Müdürleri Müfredat Bilgilendirme Toplantısının açılışında bir konuşma yaptı. Eğitimin "nesil yetiştirme işi" olduğunu vurgulayan Yılmaz, nesil yetiştirmenin ise medeniyet iddiasını sürdürme anlamına geldiğini bildirdi. 
MÜFREDAT Becerileri de Öne Alıyor
Hemşehrimiz Bakan Yılmaz, "Müfredatın sadece bilgiden oluşmaması aynı zamanda beceri, yeterlilik ve değerleri de içermesi gereklidir. Kamuoyuna duyurduğumuz müfredat, öncelikle öğrencilerimizin yaşayacağı çağın gerektirdiği bilginin yanında beceri, yeterlilik ve değerleri kazandırmayı da amaçlıyor. İlkokul birinci sınıftan lise 12. sınıfa kadar konu ve kavram bütünlüğü dikkate alınarak 176 sınıfı kapsayan 51 dersin müfredatını yeniledik. Oldukça geniş bir katılımla ve demokratik bir anlayışla yenilenen müfredatta ahenkli bir bütünlük sağlandı." 
Müfredatta emeği geçenlere teşekkür eden Yılmaz, salondakilere, "İnanıyorum ki onların hazırladığı bu dört dörtlük ve Türkiye´yi 21. yüzyıla taşıyacak müfredatı sizler öğrenci ile buluşturacaksınız" diye seslendi. 
Bakan Yılmaz, müfredat üzerine öğretmenlerden 2018 başına kadar geri bildirimler alacaklarını hatırlatarak, buna uygun bir düzenleme yapacaklarını ve 2018-2019 eğitim öğretim yılında tüm sınıflarda yeni müfredata geçileceğini kaydetti.

TEOG´da Artık Açık Uçlu Sorular Sorulacak

Eğitim Fakültesi çıkışlı eğitimcilerin ısrarla üzerinde durduğu açık uçlu soru modelinin de gelecek TEOG´da hayata geçeceği bilgisine ulaşıldı. TEST tekniği ile öğrencilerin duygu ve düşünce dünyalarının dumura uğratıldığını belirten uzman eğitimciler, açık uçlu soruların sorulup, becerilerin de dikkate alınmasının çok güzel bir gelişme olduğu görüşlerini dile getirdiler.

SİVAS Müfredatı İyi İncelemeli

Bakan İsmet YILMAZ ve ekibinin müfredat çalışması için gösterdikleri gayretin SİVAS bağlamındaki yöneticiler tarafından da gösterilmesi eğitimcilerce isteniyor. Milli Eğitim Müdürlüğü´nün bu yönde nasıl bir çalışma ortaya koyacağı merak edilirken, eğitim öğretim konusunda kılını kıpırdatmayan okul idarecilerinin, bu yenilenen müfredat çalışmasını baltalamalarına müsaade edilmemesi gerektiği vurgulanıyor.

SİVAS´ın kabinedeki gururu olan Bakan YILMAZ´ın eğitim öğretim ile alakalı her türlü ödeneği şehre kazandırmasına ve her türlü fiziki donanımı sağlamasına rağmen,bu imkanların yeterince değerlendirilmesi gerektiğini dile getiren eğitimciler, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün daha titiz çalışmalar içine girmesi gerektiğini vurguluyorlar..



Anahtar Kelimeler: Mudur İşte Budur