Bu Mudur İşte Budur!

Bu Mudur İşte Budur!

TÜRKİYE yeni müfredat ile eğitim öğretim yılına başladı. 1,5 ve 9.sınıflarda ilk defa uygulanacak olan müfredat ile yeni bir döneme girilirken, Bakan YILMAZ ve ekibinin hazırladığı bu çalışmanın da ayrıntıları netleşmeye başladı.Bakan YILMAZ, OECD ülkeler

 SPHM ÖZEL HABER

Türkiye, eğitim tarihinin en kapsamlı müfredat çalışması ile karşı karşıya.Hemşehrimiz Bakan İsmet YILMAZ ve ekibi tarafından hazırlanan ve binlerce veli ve öğretmenin görüşünün de alınarak incelendiği müfredat çalışması 2017-2018 eğitim öğretim döneminde hayata geçti.

Programın hafiflediği gözlemlenirken, bu program ile açık uçlu sorular dönemine de geçildiği ve yavaş yavaş öğrencilerin at yarışı gibi koşmalarının da sonlanacağı vurgulanmakta.

Bakan YILMAZ, ise artık Türkiye´nin eğitim öğretimde çıta yükseltmeye gittiğini dile getirerek 2002 yılından itibaren en büyük payın eğitime ayrıldığı ve son yıllarda ise OEDC´ ülkelerinden bile daha fazla bütçenin eğitime ayrıldığını dile getirdi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet YILMAZ, ezberci eğitim mantığını reddeden bir anlayışında hakim olduğu ve yueni müfredat ile pek çok eksiğin giderildiği hatta değerler eğitiminin felsefi temellerinin de oluşturulduğunu ifade etti.

İlkokul 1.sınıflar 5.sınıflar ve 9.sınıflarda uygulanacak olan yeni müfredatın çağın gerekleri ile de donatılarak modern ve geleneksel bir hale dönüştürüldüğünü belirtti.

Eğitim uzmanları ise yeni müfredattan umutlu olduklarını dile getirdiler. Ezberci mantık yerine yaparak ve yaşayarak öğrenmeyi önde tutan yeni müfredatın eğitimcilerce titizlikle uygulanması durumunda başarıya ulaşılacağı görüşlerini ifade ettiler.

 

 



Anahtar Kelimeler: Mudur İşte Budur