Bu Mudur İşte Budur!

Bu Mudur İşte Budur!

Giresun Üniversitesi tarafından düzenlenen 7.Karadeniz Uluslar arası Sempozyumu iki günlük yoğun çalışmalar ardından sona erdi. Yaklaşık 30 Ülkeden 200 bilim insanının katıldığı sempozyum, GİRESUN´un bilim ve turizm dünyasındaki tanıtımına da önemli katkı

 

GİRESUN ÜNİVERSİTESİ (GRÜ), bölgenin yıldızı olarak parlamaya devam ediyor. Yaptıkları her etkinlik ile dikkatleri üzerine çekip, diğer üniversitelere örnek olan GRÜ, TÜRK-RUS İlişkilerini masaya yatırarak günümüzü daha iyi okumanın da önünü açması nedeniyle de önemli bulundu.

Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda saat 17:00´de gerçekleşen oturumun başkanlığını İİBF Dekanı Prof. Dr. Betül Karagöz Yerdelen yaptı. Giresun Üniversitesi bünyesinde birçok uluslararası etkinlik düzenlediklerini ve farklı kültürlerden bilim insanlarını burada memnuniyetle ağırladıklarını ifade eden Yerdelen, sempozyum boyunca dinlediği bazı bildirilerden anektodlar aktardı.

Astana Uluslararası Din Ve Kültür Merkezi Müdürü Prof. Dr. Aidar Abuov, Türkiye-Rusya ilişkilerinin bölgedeki dengeler üzerinde büyük etkisinin olduğunu belirten Abuov sempozyum boyunca yapılan değerlendirmelerinde bu açıdan çok önemli olduğunu söyledi.

İstanbul Üniversitesinden sempozyuma katılan Prof. Dr. Mahir Aydın, kendi üniversitelerinde düzenledikleri Çanakkale Savaşı konulu bir programa Rusya´dan bir tarihçi davet ettiklerini ve savaşı onların bakış açısıyla görmeye çalıştıklarını belirten Aydın, bu kişiyle geliştirdikleri ikili ilişkilerin Türkiye-Rusya arasında meydana gelen uçak krizinden sonra da devam ettiğini ve bu diyalog sayesinde Rus tarihçinin Türkiye lehine basın açıklaması yaptığını belirterek,  kurulacak doğru diyalogların ülkeler arasındaki ilişkileri de etkileyebileceğine vurgu yaptı.



Anahtar Kelimeler: Mudur İşte Budur