Bu Mudur İşte Budur!

Bu Mudur İşte Budur!

Vali GÜL, yerli otomobil üretecek 5 firmaya mektup yazarak yerli otomobilin Sivas´ta üretilmesi talebinin iletildiğini söyledi. KAYSERİ ve AKSARAY´ın büyük arsa tahsisi söz konusu iken VALİ GÜL´ün II.Organize Sanayi Bölgesinin gerekirse tamamının yerli ot

SPHM

TÜRKİYE yerli otomobil fikrini konuşurken, SİVAS´tan önemli bir hamle geldi. KAYSERİ´nin 1 milyon metre kareden fazla arsa ayırabileceği, AKSARAY´ın ise 500 hektar araziyi bu işe ayıracağını kamuoyuna deklare etmesi akabinde, müthiş bir hamle yaparak yatırımcılara seslenen Vali DAVUT GÜL, ?II.OSB´de yer verileceği hatta gerekirse II.OSB´nin tamamının yerli oto için ayrılabileceğini? deklare etmesi kamuoyunda olumlu bulundu.

Vali, GÜL´ün bu önemli hamlesi ile arsa tahsisi konusunda SİVAS´ı öne çıkarırken,DİVRİĞİ DEMİR ÇELİK, SİVAS DEMİR ÇELİK, TÜDEMSAŞ ve ESTAŞ faktörlerinin de Sivas´ı cazibeli kıldığı görüşleri dile getiriliyor.

İkinci bir hamlenin ise LOBİ oluşturmak olduğu ifade ediliyor. Oluşturulacak ekiplerle gerek basın gerekse iş dünyası boyutunda en kısa zamanda çalışmaların ortaya konulmasının şehri gündeme aldırabileceği vurgulanıyor.

Anadolu Grubu, BMC, Turkcell, Kıraça ve Zorlu Holding´in TÜRKİYE´nin ortasında bulunan ve stratyejik bir önemi ile dikkat çeken SİVAS´ı düşünmemeleri için ise bir neden olmadığı görüşleri dile getiriliyor.



Anahtar Kelimeler: Mudur İşte Budur