Tarih: 12.01.2018 21:20

Bu Mudur İşte Budur!

Facebook Twitter Linked-in

SPHM ÖZEL HABER

SİVAS kamuoyunu yıllardır meşgul eden HIZLI TREN´de son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. Mevcut güzergah yerine, ÜNİVERSİTE tarafına kaydırılması şehir kamuoyunda büyük infial uyandırmakla birlikte, teknik olarak o bölgenin zemin sorunu ve kaynak sularının da çıkması bu güzergahın yeniden eski yerine alınmasına neden olduğu öğrenildi.

HIZLI TREN güzergahının ÜNİVERSİTE tarafına kaydırılmasının çok vahim sonuçlar doğuracağını belirten konunun uzmanları, üniversite ve şehir arasında ÇİN SEDDİ vari iki katlı bir ev boyutun viyadükler ve yükseltiler meydana geleceği ve bunun da şehrin siluetini 100 yıl bozacağını dile getiriyorlardı.

SON DAKİKA olarak SİVAS POSTASI GAZETESİ´nin ulaştığı bilgiler ise sevinç ile karşılandı. HIZLI TREN GÜZERGAHININ eski yerine kaydırıldığı ve en kısa zamanda bununda kamuoyuna ilan edileceği öğrenildi.

Hızlı Tren GARI´nın da mevcut garın MODERNİZE edilerek oraya inşa edilecek olması sonucunda da, şehre yeni bir ekonomik canlılık ve güzel bir görüntü kazandırılacağı bilgilerine ulaşıldı.

Avrupa başta olmak üzere Türkiye´nin pek çok ilinde HIZLI TREN istasyonlarının şehir merkezinde olduğuna vurgu yapan teknik uzmanlar, SİVAS´ın da pekala bu kervana katılarak gelişimini, devlete en az maliyetle tamamlayacak olmasının memnuniyet oluşturacağını ifade ediyorlar.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —