Tarih: 15.01.2018 16:24

Bu Mudur İşte Budur!

Facebook Twitter Linked-in

 SPHM

Doç. Dr. Ertem Erdal Erşan, Tıp literatürüne yeni bir kavram olan   hipnobezite terimini ilk defa kullanarak,  gelen obezite hastalarını, hipnoterapi yöntemiyle başarıyla tedavi ediyor.

Yaklaşık 2 yıldır bu çalışma üzerinde saha ve veri çalışması yapan Erşan,  sayıları 200ê yaklaşan hastaları 10 haftalık süreç ile tedavi ederek vücut kitle indeksinde.ciddi bir düzelme ve iyileşme sağladı. Sapnobezite tedavisinin amacının sağlıklı ve dengeli beslenmeyi sürekli  davranış biçimi olarak  alışkanlık haline getirmek olduğunu belirten Erşan, "Hipnobezite terim olarak hipnoz ve obezite kelimelerinin birleşmesiyle ortaya çıkmıştır. Bu terimi araştırdığım makalelerde ve literatürü inceledim. İlk defa birleştirip kullanan Türkiye ve dünyada literatürde benim. Ben buna hipnobezite diyorum. Hipnobezite hipnozun obezitenin tedavisi amaçlı kullanılmasıdır. Biliyorsunuz obezite çok çeşitli terapiler vardır. Buradaki amacımız her şey ilk başta kafada biter mantığıyla yola çıkıyoruz. Bir davranış değişikliği oluşturmaya çalışıyoruz. Yeme alışkanlığı davranışını değiştirme şeklinde oluşturmaya çalışıyoruz. Önemli olduğunu yaptığımız çalışmalarda ortaya koymuş bulunmaktayız" şeklinde açıkladı.

Tedavi yöntemini açıklayan Erşan, "Hastalarım genelde zayıflama olarak değerlendiriyor ama ben sağlıklı ve dengeli beslenme terimini kullanmaktayım. Biz hipnoz ile sağlıklı beslenmeyi sağlamaya çalışıyoruz. Bunda da verdiğimiz telkinlerimiz var. Bu telkinlerde bir amacımız sağlıklı ve dengeli beslenmeyi alışkanlık haline getirmek. İki hipnozun temelinde olan iyi hissetmeyi sağlamaktır. Çünkü hastalarımız hipnobezite seanslarından sonraki yaptığımız bir çalışmada var bunla ilgili anksede ve depresyon düzeylerinin anlamlı bir şekilde de düştüğünü gözlemledik. Bunun yanı sıra kendilerini iyi hissettiklerini mutlu olduklarını ve aynı zamanda uyku problemleri olanların uyku durumlarının düzeldiğini, öfke kontrollerini sağladıklarını ve iletişimlerinde arttığını bize bildirmiştirler" dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —