Tarih: 26.01.2018 19:32

Bu Mudur İşte Budur!

Facebook Twitter Linked-in

SPHM ÖZEL HABER

SİVAS´ta da artık güzel çalışmalar oluyor. YHT istasyonu ve güzergahında son anda kamu yararına yapılan değişiklik toplumun bütün kesimleri tarafından alkışla karşılanıyor.

Hızlı Tren Güzergahının eski yerine gelmesi yanı sıra mevcut GAR´ın da modernize edilerek prestijli bir İSTASYONUN hayata geçirilecek olması memnuniyet oluşturuyor.

Mevcut alanda yer alan SİLOLAR, KÖMÜR TEVZİ ve Eski STADYUM alanı gibi devasa bir birlikteliğin, İSTASYON meydanını oluşturacağı ve bu meydanın da çeşitli donatılar ile zenginleştirileceği öğrenildi.

Özellikle şehrin TBMM´deki etkin isimlerinden olan Mehmet Habib SOLUK´un konu ile yakından ilgilenip, İSTASYON MEYDANI´nı Avrupa şehirlerinden daha iyi yapacağı bilgilerine ulaşıldı.

Bir ucu ÇİN, bir ucu LONDRA olan güzergahın en merkezinde olan SİVAS´ı, bu insan akışına hazırlamak gerektiği bilinciyle hareket eden SOLUK´un, analitik bir yorumlama ve düşünce ile YHT İSTASYONU için özel çaba göstermesi şehirde günlerdir konuşulmaya devam ediyor.

Bu vesileyle Sivas merkezde ve ilçelerde bulunan tarihi eserlerin bir minyatürünün yapılarak HİLAL şeklinde oluşturulacak olan MİNİASİVAS´ın da buraya çok anlamlı bir katkı sağlayacağı belirtiliyor.

YHT ile şehre gelen insanların, bu tarihi eserlerin minyatürünün yanına gelip onların bir düğmesine dokunarak bilgi alabileceği, hatta turistler için İngilizce anlatımların da yer alarak, bu eserlerin tanıtımının yapılıp, asıllarını görmek için merak uyandıracak olması, şehrin prestiji ve turizm hareketliliği için harika bir fırsat olarak görülüyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —