Bu Mudur İşte Budur!

Bu Mudur İşte Budur!

Bundan 10 yıl önce KALE´nin etrafının açılması için SELÇUK ORTAOKULU´nun yıkılması gerek diye SİVAS POSTASI sıklıkla gündeme getirdiğinde, ?tu ka ka? edilmişti. Aradan 10 yıl geçti ve SİVAS POSTASI ufkuna yeni gelindi.

SPHM ÖZEL HABER

SİVAS POSTASI GAZETESİ düşünce ekibi tarafından şehrin geleceğine dair üretilen fikirler geçte olsa hayata geçmeye devam ediyor. Bundan 10 yıl önce KALE, Ulu Cami ve Gök Medrese üçgeni açılıp ?GÖK MEDRESE? meydanı oluşturulmalı dediğimizde, şehrin yöneticileri başta olmak üzere, kahvaltıdan kahvaltıya koşan  STK´lar da haber ve düşüncelerimizi eleştirmişlerdi.

Aklı selimin galip gelmesi sonucu bugün SELÇUK ORTAOKLU´nun yıkılmaya başlanması memnuniyet oluşturdu. Özellikle KALE EVLERİ VE FİLM PLATOSU fikrini tamamlayacak olan adımlardan biri olan bu okulun yıkılması gelecek adına önemli bulunuyor.

Cumhurbaşkanı ERDOĞAN´ın son SİVAS ziyaretinde, ULU CAMİ etrafının  açılmasına yönelik kaynak aktarımı sözü vermesi de bu alanın kısa zamanda kültür ve turizme kazandırılma ümidini güçlendirdi.

Gök Medrese ile ilgili bitirici çalışmalarında devam ettiği bilinirken, Gök Medrese, Kale ve Ulu Cami üçgeninin GÖK MEDRESE MEYDANI´nı oluşturacağı ve böylelikle de şehrin geleceğine önemli kazanımlar sunacağı biliniyor.



Anahtar Kelimeler: Mudur İşte Budur