Bu Mudur İşte Budur!

Bu Mudur İşte Budur!

KAHRAMAN MARAŞ Dulkadiroğlu Yahya Kemal İlkokulu, TÜRKİYE´ye örnek olacak güzel çalışmalar ortaya koymaya devam ediyor. Okul Müdürü Hüseyin YILMAZ koordinatörlüğündeki okul, bir birinden özel etkinlikler sergiliyor.

SPHM ÖZEL HABER

 Osmanlı ordusunun Irak´ın Kut bölgesinde İngilizlere karşı kazandığı en büyük zaferlerden birisi olan ve tarihe "İngilizlerin hezimeti" olarak damga vuran    

Kût´ül Amare Zaferi 102. Yıldönümünde Yahya Kemal İlkokulu  4/I Sınıfının hazırlamış olduğu etkinliklerle  okul bahçesinde kutlandı. 

              Program kapsamında  Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımının söylemiş olduğu Marşlarla coşkulu bir ortamda gerçekleşen  Kut´ül Amare Zaferi  kutlama töreninde Koordinatör Sınıf Öğretmeni Murat Ardıç; öğrencilere farkındalık oluşturacak etkinliklerle eğitimde çığır açan okul, öğrencilerimizin geçmişimizi daha yakından tanıması için   yapılan etkinliklerden bir tanesi de Kûtül Amare zaferini öğrencilere hatırlatmaktadır.

Müdür yardımcısı Ahmet Seyithanoğlu ise; 1952 yılından bu yana kutlanmayan bu eşsiz zaferi degişimin ve yeniliğin adresi Eğitimde Bir"inci" Yahya Kemal İlkokulu olarak, öğrencilerimize Kadim medeniyetimizin bu tarihi zaferini yeniden hatırlattık. 

Kut´ül Amare zaferi Osmanlı ordusunun zor şartlar ve imkansızlıklar içerisinde bir İngiliz Tümeninin bütün personeli ile birlikte esir alındığı eşsiz bir zaferdir. (13300 asker, 13 general, 481 subay )? dedi. 



Anahtar Kelimeler: Mudur İşte Budur