Bu Mudur İşte Budur!

Bu Mudur İşte Budur!

TÜRKİYE´nin en prestijli üniversitelerinden biri olan AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ,Tıpta Uzmanlık (TUS) değerlendirme raporunda ilk 10 üniversite arasında yerini aldı.

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ´nden güzel haberler gelmeye devam ediyor.

TÜRKİYE´nin en iyi üniversiteleri arasında yerini almaya devam eden Akdeniz Üniversitesi, hemşehrimiz Prof. Dr. Mustafa ÜNAL rektörlüğünde güzel çalışmalara imza atmaya devam ediyor.

ÖSYM tarafından yapılan ve yaklaşık 12.500 adayın sınavının geçerli sayıldığı 2017 TUS ilkbahar sınavının detaylı analizinin yer aldığı rapor incelendiğinde adayların üniversitelerine göre temel tıp bilimleri ve klinik tıp bilimleri testlerinin alt testlerinde ham puan ortalamalarına göre Prof. Dr. Mustafa ÜNAL rektörlüğündeki Akdeniz Üniversitesi en başarılı üniversiteler arasında yer alıyor.

  Rektör Prof. Dr. Mustafa Ünal, ?Her alanda başarılarıyla adından söz ettiren Üniversitemiz, özellikle sağlık alanındaki öncü çalışmalarıyla adını dünyada duyurmuştur. Eğitim, araştırma, uygulama ve sağlık hizmetini başarıyla yürüten tıp fakültemiz ve hastanemiz bugün ülkemizin önde gelen kurumlarından biri.? diye konuştu.

 Akdeniz Üniversitesi´nin gerek öğrenci gerek öğretim üyesi gerekse sağlık hizmeti için vatandaşların ilk tercihleri arasında olduğunu dile getiren Rektör Ünal,rapora göre Tıp Fakültesi´nin Anatomi, Histoloji ve Embriyoloji, Fizyoloji, Tıbbi Biyokimya, Tıbbi Mikrobiyoloji, Tıbbi Patoloji, Tıbbi Farmakoloji, Dahiliye, Cerrahi bölümleri, Kadın Hastalıkları ve Doğum bölümlerinde ilk 10´da yer aldığını ve hedeflerinin tüm bölümlerde ilk 3´te yer almak olduğunu kaydetti.

SİVAS´ın yetiştirdiği başarılı bir isim olan Mustafa ÜNAL´ın çalışmaları ise memleketi SİVAS´tan yakinen takip ediliyor.

 



Anahtar Kelimeler: Mudur İşte Budur