Bu Mudur İşte Budur!

Bu Mudur İşte Budur!

TÜRKİYE´nin en başarılı REKTÖR´lerinden biri olan hemşehrimiz Prof.Dr. Mustafa ÜNAL, ?GÜRÜN? üzerine kapsamlı bir çalışmaya katkı sunarak doğduğu topraklara vefasını gösterdi...

SPHM ÖZEL HABER

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ´nde görev yapan hemşehrimiz Ayşe Meral UZUN ve Ahmet UZUN, Prof. Dr. Mustafa ÜNAL´ın da desteği ile güzel bir çalışmayı hayata geçirdiler.

SİVAS´ın en kadim ilçelerinden biri olan ?Gürün´ün Osmanlı´dan Cumhuriyete uzanan, sosyal, ekonomik ve etnik yapısını? ele alarak bilimsel araştırma yaptılar.

GÜRÜN ile ilgili bütün arşivleri inceleyerek müstesna bir çalışmayı ortaya çıkaran bilim insanları,19.yüzyılda GÜRÜN´ün 19 bin nüfusa sahip olduğunu tespit ettiler. Bunun 6 bininin ERMENİ, 12 bininin de Müslüman olduğunu ortaya koyarlarken, GÜRÜN´de yaşayan bütün insanların hoşgörü içinde ortak yaşama kültürünün en güzel örneğini sergilediğini bilimsel verilerle dile getirdiler.

1896-97 yılında ERMENİ PATRİĞİNİN merkeze ulaşan bir dilekçesinin de olduğu tespit edilirken, bu dilekçede ekonomik sıkıntılardan dolayı vergilerin ödenemediğine dikkat çekildiği bilgilerine ulaşıldı.



Anahtar Kelimeler: Mudur İşte Budur