Tarih: 10.03.2020 14:46

Bu Mudur İşte Budur!

Facebook Twitter Linked-in

SPHM ÖZEL HABER

SİVAS´ın kadim kültürünün besleyen en önemli ilçelerden olan ALTINYAYLA, bütün özellikleri ile iki kapak arasına alındı.SİVAS´ın usta kalemlerinden olan Bekir GÜZELDAĞ´ın öncülüğünü yaptığı kitabın diğer üç sevdalısı da;Bünyamin UĞUR,Zeki ÖZGİŞİ  ve Ahmet DABAK.

ALTINYAYLA ilçesinin bütün köylerinin taranıp fotoğraflanmasına özel çaba harcayan Bünyamin UĞUR´un bu büyük gayreti ile ete kemiğe bürünen çalışma ilk olması nedeniyle de kıymetli bulunuyor.

Şimdiye kadar böyle detaylı bir araştırmanın yapılmadığı ilçede, yöre türküleri, ağıtları, efsaneleri, yemekleri, gelenek ve görenekleri kuyumcu titizliği ile incelenerek kitaba dahil edildiği öğrenildi.

?SARİSSA-ALTINYAYLA? öz başlık da dikkat çekici. Tarihte ilk yazılı antlaşma olan KADEŞ SAVAŞI´nda şahit tutulan ?FIRTINA TANRISININ? Sarissa şehrinin tanrısı olduğu bilinirken, 24 HİTİT KRALLIĞININ ana kutsal gölü olan SUPPİTASU´nun da yine bu hinterlanda olmasıNIN KKİTAPTA YER ALMASI anlamlı kılıyor.

Böyle özel bir çalışmanın hazırlanmasının sevdasına tutulan BEKİR GÜZELDAĞ, BÜNYAMİN UĞUR, ZEKİ ÖZGİŞİ, ve AHMET DABAK´ın, ilçenin geçmişini geleceğe bağlamada gösterdikleri entelektüel bilinç ve duyarlılıkta takdir ile karşılanıyor.

Altınyayla ve Deliilyas Belediyesi´nin maddi katkıları olduğu öğrenilirken, kitabın geniş kitlelere ulaşması için Altınyayla Kaymakamlığı ve Sivas Valiliği´nin de işin içine dahil olmaları bekleniyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —