Bu Mudur İşte Budur!

Bu Mudur İşte Budur!

SİVAS Yemek kültürü üzerine ilk defa yapılan kapsamlı çalışma kitaplaştırıldı. Atatürk´ün SİVAS´ta kaldığı 108 gün boyunca yediği yemekler de araştırmada yerini alırken,Türk Mutfağına özgün bir katkının SİVAS´ta hayat bulması ise gurur ile karşılanıyor.

SPHM ÖZEL HABER

SİVAS´ta güzel çalışmalara insanın göğsünü kabartıyor. İshak Kaan USTA´nın SİVAS YEMEK KÜLTÜRÜ üzerine yaptığı özgün eser, Milli Mücadelede SİVAS ana temasıyla iki kapak haline alındı.

TÜRK MUTFAĞI´nın ana esasları dahilinde özelde SİVAS mutfağına dikkat çeken eser, Gazi Mustafa Kemal Paşa´nın Milli Mücadele yıllarında SİVAS´ta geçirdiği 108 günlük dönemine de mutfak kültürü açısından bakıyor.

Araştırmacı İshak Kaan USTA´ın uzun soluklu bir çalışması ile Sivas Kongresi´nin 100. Yılına 100 Proje dahilinde yayınlanan kitap önemli bir eksiği de gidermiş oldu.



Anahtar Kelimeler: Mudur İşte Budur
Fikret Yurt
13.08.2019 09:37:48
Süper bir çalışma Kaan usta buÇalışmayla Sivas´ımızın dünyaya tanıtıyor ayrıca bizlerde bilmediğimiz kültürümüzü öğrenmiş oluyoruz Kaan ustamıza ve ekibine çok teşekkür ederiz