Tarih: 26.08.2018 11:47

Bu Sorunun Cevabı Aranıyor!

Facebook Twitter Linked-in

SPHM ÖZEL HABER

SİVAS´ta görev yapan ve her ikisi de aynı STK´lar ile temasta olan, aynı isimler ile tanışan, aynı eğitim bakışı ile bilinen Turan AKPINAR ve Mustafa ALTINSOY´un görevde yükselmeleri hayret ibret ve kuşku ile izleniyor.

AKPINAR´ın ANKARA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ olması ve Mustafa ALTINSOY´un ise MANİSA ve SİVAS´ta tüyü bitmemiş yetimin hakkını ?iç etmesine? rağmen ADANA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ olması vatanperver duyarlı insanları şaşkınlığa uğratıyor.

Sivas´ta Milli Eğitim Müdürlüğü yaptığı zamanda sadece ama sadece FETÖ´nün kapatılan ?EĞİTİMCİLER DERNEĞİ ?ile içli dışlı olan bu derneğin öngörü ve direktiflerini MİLLİ EĞİTİMDE uygulayan AKPINAR´ın, bir FETÖ projesi olan ?DEVLET KURUMLARINI ZAYIFLATARAK? paralel yapıya ilgiyi artırma yönünde hareket ettiği SİVAS´ta her bir eğitimci tarafından bilinip dile getiriliyor.

Görevi zamanında AKPINAR´ın FETÖ Derneği Eğitimciler Derneği´nde yaptığı bir konuşma ise kan dondurucu mahiyette idi. AKPINAR ?Eğitim resmi kurumlara, Milli Eğitim Bakanlığına bırakılacak kadar önemsiz değil (https://www.dailymotion.com/video/xraie5)? diye açıklama yaparak öğrencileri bu derneğe yönlendirdiği biliniyor.

Ayrıca Turan AKPINAR´ın FETÖ yapısına arsa tahsisi hususunda da etkin görev aldığı belirtiliyor.

MANİSA´da görev yaparken, AKÇELİ işlere karışan ve bu mazlum, bu gariban, bu şehid şuheda evladı İnsanlar geçinme savaşı verirken, MANİSA´da paraları ?İÇ ETME? nedeniyle mahkemelik olan MUSTAFA ALTINSOY´un bağlantıları da esrarını koruyor.

SİVAS´a gelir gelmez, zemini ve güncel akışı koklayan ALTINSOY´un ?Ben Erzurum da HAKYOL VAKFI evinde kaldım? diye bir zemin oluşturduğu ve akabinde kendini sağlama alınca da kendi klanını oluşturma yoluna gittiği biliniyor.

Şehirdeki STK´lardan ?RAVZA DERNEĞİ? ile irtibata geçip,? Ben sizdenim HALK EĞİTİM YERİNİ size verdim? diye ikilik çıkardığı ve bu video´nun kamuoyunda duyulması akabinde şehir kamuoyunun RAVZA DERNEĞİ´ni eleştirdiği ve bu vesileyle ALTINSOY´un bu usta manevrası ile bu derneğin linç edilme yolunun açıldığı yorumları yapılıyor.

Şehirde ?EHLİ SÜNNET? STK´ları bir birine düşürme yolunda başarı ve beceri gösteren ALTINSOY´un, şehirde ?İSTİKLAL MARŞI? hassasiyeti olmayan okul idarecilerini de özel koruma altına alıp onları koruduğu biliniyor. İSTİKLAL MARŞI hassasiyeti olmayanları kollayıp satın alıp soruşturmalar organize ederek vatanperver eğitimcilere kumpaslar kurduğu belirtiliyor.

Ayrıca Mustafa ALTINSOY´un karıştığı akçeli işler de şehrin gündeminde. Bakanlık Müfettişlerinin onca ?yanlı ve kayırma? adımlarına rağmen resmi verileri de saklayamadıkları raporlara yansıyan ayrıntılar içerisinde.Bazı hava yolu şirketlerini inceleyip, bazılarını incelemedikleri ve ALTINSOY´un Bakanlık teftişte TURAN AKPINAR ve bazıları vasıtasıyla SİVAS´a gelen müfettişlere müdahalede bulunduğu iddia ediliyor.

Bazı FETÖ dosyalarının kapatılması hususunda ?müfettiş raporlarının değişmesi için çalıştığı lakin MÜFETTİŞLERİN RAPORLARI değiştirmedikleri için soruşturmaya gerek olmadığı? tesbitini yapmalarının ise bir AKIL TUTULMASI olduğu vurgulanıyor.

FETÖ raporlarının değiştirilmesi konusunu üstün körü geçip, derinlikli inceleyip raporlaştırmayan Bakanlık Maarif Müfettişleri Turay ÇETİN ve Ahmet TAŞÇI´nın, neden bu konuyu derinlikli inceleyip rapor etmedikleri ise gizemini koruyor.

Bu tür önemli konulara ilaveten SİVAS´ta da AKÇELİ işlere burnu keskin olan Mustafa ALTINSOY´un BAKANLIK teftişine yansıyan resmi tespitte, ?suçu subuta ermiş? ifadesinin kayıtlara geçtiği görüldü.

ALTINSOY´un BAKANLIK MÜFETTİŞ RAPORLARINA yansıyan ?sınavda olmadığı halde para alması? ise kamu vicdanını yaralamaya devam ediyor.

Aşağıda verilen iki paragraf ise TÜYÜ BİTMEMİŞ YETİMİN hakkının ALTINSOY tarafından nasıl iç edildiğinin resmi açıklamasından birkaç küçük örnek;

?Mustafa Altınsoy´un il dışında bulunduğu halde 13/05/2017 tarihli sınav görevi için 461,18 TL, 14/05/2017 tarihli sınav görevi için 461,18 TL, 20/05/2017 tarihindeki sınavda 194,29 TL, 21/05/2017 tarihindeki sınavda 225,52 TL, olmak üzere toplam 1.342,17 TL ücret aldığı tespit edilmiştir?.

?03/01/2016 Pazar günü yapılan açık öğretim kurumları sınavlarında bölge koordinasyon kurulu başkanı olduğu halde Sivas´ta bulunmadığı günlerde yapılan merkezi sınavlarla ilgili komisyon ücretlerini aldığı şeklinde sübuta ermektedir.? denilmekte?.?

Devletin ve Milletin yanında olan SİVAS POSTASI GAZETESİ Bazı soruları sorarak kamuoyunun ve DEVLETİN resmi makamlarının dikkatine sunmaktadır;

-Turan AKPINAR Sivas´ta görev yaptığı zamanlarda FETÖ´nün ?EĞİTİMCİLER DERNEĞİ ile hukuku ne idi?

-AKPINAR´ın kızı FETÖ okulu ?SULTAN MURAT´ta okumuş mudur ve okudu ise birincilikle mezun mu edildi?

-FETÖ yapısına zamanında arsa tahsisinde AKPINAR´ın rolü nedir?

-Devlete ve Cumhurbaşkanına karşı ayaklanma girişimi içinde olan bu yapı MİLLİ EĞİTİM kadrolaşmalarında ne denli etkili olmuştur?

-PARALEL yapı ile amansız bir savaş veren ve bunun delili de arşivler de mevcut olan SİVAS POSTASI GAZETESİ yazarlarına karşı Turan AKPINAR hangi amaçla hasmane mücadele etmiştir?

-FETÖ DERNEĞİ ?Eğitimciler Derneği? konuşmasında eğitim devlete bırakılmamalı derken ?RESMİ KURUMLARI? hor görme cüretini nerden almıştır?

-Mustafa ALTINSOY, kendisi için gelen BAKANLIK MÜFETTİŞLERİ için ANKARA da kimlerle kulis yapmıştır?

-FETÖ dosyalarının kapatılma isteği neden BAKANLIK MÜFETTİŞLERİ tarafından irdelenmemiştir?

--Milli Eğitim Bakanlığı´nda BAKANLARIN haberi olmadan müfettişler etki altında bırakılmış mıdır?

-ALTINSOY, ?görevde olmadığı halde? tüyü bitmemiş yetimin hakkını almış mıdır? Aldığı bu paraları geri ödemiş midir?

-ALTINSOY´şehirdeki şaibeli isimlerle irtibatının  nedenleri neler?

-ISTİKLÂL MARŞI duyarlılığı olmayanları kollamış mıdır? Kendi ayarladığı satın aldığı satılık insanlarla kumpas soruşturmalarını BİZZAT TELEFON TRAFİKLERİ ile organize etmiş midir?

-Mustafa ALTINSOY, Milli Eğitimdeki VATANPERVER MÜFETİŞLER VE Milli EĞİTİM Müdür Yardımcılarına mobbing yapma girişiminde bulunmuş mudur?

Devletin ve Milletin güvenliği için çalışan MİT (Milli İstihbarat Teşkilatı), bu iddia ve somut ispatları BAŞKAN ERDOĞAN´ın bilgisine sunmuş mudur, sunacak mıdır?




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —