Bu Söylentiler Doğu Olmamalı

Bu Söylentiler Doğu Olmamalı

Gayet iyi kazanmasına rağmen, son günlerde 200 civarında işçi çıkaracağı şehirde konuşulan ÇEDAŞ´ın hangi akla hizmet ettiği sorgulanıyor. Kârı çok iyi olmasına rağmen bu teşekkülün sosyal sorumluluk alanında ne yaptığı merak edilirken, üstüne üstlük bird

 

Eleştirilerin odağından eksik olmayan ÇEDAŞ´ın son günlerde işçi çıkarmayı planlaması sert tepki  ile karşılandı. Pek çok faturası nedeniyle toplumda eleştiri alan ÇEDAŞ´ın 200 civarında insanı ekmeğinden etme girişimi toplum tarafından tepki çekiyor. Çok iyi kazanmasına rağmen bu teşekkül birlikteliğinin SİVAS´a sosyal sorumluluk alanında bir şey yapmadığı gözlemlenirken, birde işçi çıkarma söylentisi şehirde tedirginlik ile karşılandı.

ÇEDAŞ´ın işçi alması gerektiği beklenirken, kazancının iyi olmasına rağmen işçi çıkarma düşüncesinin bir kıyım olacağını dile getiren pek çok STK temsilcisi, böyle bir uygulama olması durumunda buna karşı çıkılacağı ve insanların ekmeklerinden olmaması için mücadele edeceklerini dile getirdiler.

 SİVAS POSTASI GAZETESİ Olarak ÇEDAŞ yetkililerine soruyoruz?

 --Devletimiz asgari ücreti yükseltip, istihdamı artırmayı düşündüğü bir zamanda, ÇEDAŞ´ın böyle bir adımının anlamı nedir?

--ÇEDAŞ´ın olası işçi çıkarma girişiminin, Devletin düşündüğü istihdam artırma girişimini baltalama maksadı mı taşımaktadır?

--Saat değiştirme gibi pek çok konuda yaşanan olumsuzluklar daha toplum hafızasından silinmezken, yeniden bir riskli adım kabul edilebilir mi?

-- ÇEDAŞ A.Ş, Sivas için ne yapmıştır?

--ÇEDAŞ şehir için hangi sosyal sorumluluk projesine imza atmıştır?

--Bu topraklardan kazanan ÇEDAŞ´ın, bu topraklardaki istihdamını artırması gerekmez mi?

--Cumhurbaşkanı ve Başbakanın İstihdam çabalarına, işçi çıkararak karşı durmak değil midir?

 



Anahtar Kelimeler: Söylentiler Doğu Olmamalı