BU DOĞRU DEĞİL!

BU DOĞRU DEĞİL!

STHM ÖZEL HABER

SON yıllarda mezuniyet törenlerindeki artış üzüntü ile takip ediliyor. EĞİTİMDE olmayan ve özellikle EĞİTİM FAKÜLTESİ MEZUNU Öğretmenler tarafından kabul edilemeyen ve çocukların heyecanlarını tükettiği gerekçesiyle reddedilen bu yanlış uygulama, SİVAS'ta artarak devam ediyor.

MAYIS ayı gibi ana sınıflar başta olmak üzere başlayan MEZUNİYET TÖRENİ hazırlıkları, abartılı bir şekilde yarışa dönüşürken, bunun neredeyse bütün sınıflarda, bir üst sınıfa geçme kutlamasına dönüşmesi ise bir akıl tutulması olarak görülüyor.

Veliler boyutunda ise “FALANCANIN ÇOCUĞU KEP FIRLATTI, BENİM ÇOCUĞUM DA ONDAN GERİ KALMASIN” mantığıyla bir yarış yaşanırken, eğitimciler böyle bir tören ve eğitim modelinin olmadığı konusunda ısrar ediyorlar.

KEP, KIYAFET, FOTOGRAF, KUAFÖR gibi aile bütçelerine de epey bir külfet geldiğini belirten duyarlı ve bilinçli VELİLER, bu yarışın yanlış olduğunu söylüyorlar.

GAZETEMİZE görüş bildiren UZMAN EĞİTİMCİLER İSE; “ANA SINIFLARINDAN başlayarak yapılan bu mezuniyet yarışının son derece yanlış olduğunu ve pedagojik olarak da çocukların heyecanlarını bitirdiğini belirtiyorlar.” MEZUNİYET töreninin ise, ancak ve ancak ÜNİVERSİTE DİPLOMASI alınıp, hayata atılınca yapılmasının en doğru olacağı vurgulanıyor.



Anahtar Kelimeler: DOĞRU DEĞİL!