"BU DÜZEN, BU KALIPTA DOĞRULMAZ"

Tacettin KEPENEK Yazdı...

“BU DÜZEN, BU KALIPTA DOĞRULMAZ… “

Siyaset ortamı ısındıkça ısınıyor, muhalefet hücum ediyor, iktidar savunmada kalıyor. Eskiden iktidar hücum eder,  muhalefet savunurdu. Şimdilerde ataklar karşılıklı… 

Muhalefet tarafından “128 milyar dolar nerede”sorusu,haftalardır sözlü olarak soruluyor. Konu hakkında iktidar cenahından birisi çıkıyor,paralar kasada diyor, ötekisi bu parayla altın ithal ettik diyor, bir başkası döviz yükselmesin diye sattık diyor…  Verilen cevaplar ne muhalefeti, ne de milleti kanaatimce tatmin etmedi.

Bu konuda sorulan,sözlü sorular şimdiye kadar şöyle böyle geçiştirildi. Ne zamanki “ 128 milyar dolar nerede”  sorusu yazılı olarak soruldu,  reklam panolarına, bina cephelerine afiş olarak asıldı, işin rengi bir anda değişti. Mesele yazıya dökülünce iş karıştı!

Cumhuriyet Savcıları,  afişlerde yazılan soru hakkında muhteşem yorumlar getirdi,valiler rahatsız oldu. Nereye bir afiş asılacak olsa emniyet güçleri anında müdahale ederek, bunları indirdi.

Meselenin içeriğinden ziyade asılan afişlerinşekil ve zamanlama şartları rahatsızlık vermiş gibi görünüyor.İşin aslı var ya da yok ve belki de hiçbir zaman ortaya çıkmayacak ama şüyu vukuundan beter bir durumun oluştuğu daartık tescillenmiş oldu.

TÜİK’in 2021 Şubat ayı verilerine göre kayıtlı genç işsizlik oranı %26,9, genel işsizlik oranı %13,4olmuş. TÜFE enflasyonu %16,19’a, bankalarda kimevduat faizi %19’a çıkmış. TÜİK, ekonomik göstergeleri nasıl ifade ederse etsin, çarşıpazarda ki yangın ortadadır.Bu yangının ateşi bastırılabilir amabu ateşin dumanı nasıl gizlenecek? Milletin en az yarısı adeta içten içe yanıyor…

Bu yangına karşılık, on dokuz yıldan beri, ballı dublemaaşlar, bahşedilen koltuklar, korunanlar, kollananlar, o kadar çok birikmiş ki, onların bağırtısıortamı bastırıyor. Milletin ezilen kısmı adeta sinmiş durumda. Kime, ne desin? 

Sayın Cumhurbaşkanımızın gençlerle yaptığı bir söyleşide,işsizlik konusunda iyi bir noktadayız demesi ve işsizliğe çare olarak kalifikasyonunuzu artırın, tavsiyesinde bulunması, ülkeyi yöneten bir kişinin değil de, bir üniversite hocasının söylemi gibi oldu. Çare kalifikasyon ise –ki öyledir,  bu durumda on dokuz yıldır,milli eğitim bakanlığı, YÖK ve üniversiteler kime bağlıydı diye sormak gerekir. İbrahim Tatlıses’in bir zamanlar dediği gibi “Urfa da Oxford vardı da, biz mi okumadık…“

 “128 milyar dolar nerede” sorusuna, iktidar tarafından verilen tepkiye bakılırsa, bu soru, mühim bir soru…  Belki bu mevzuda,  olan (!) olmuş da olabilir.Ayrıca, bu soru eylemlerinin peşine, CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğluiçin düzenlenenfezlekenin meclise sevk edilmesi, iktidarınruh halini gösteren önemli bir ipucu olarak değerlendirilebilir.

Ülkenin içinde bulunduğu ağır ekonomik sorunlar karşısında, devletin ve milletin dahada ağır yaralar almaması ve kalıcı hasarlar yaratmaması için yani  “GEÇİM İÇİN YENİ BİR SEÇİM” gerekebilir…

Görünen o ki,“BU DÜZEN, BU KALIPTA DOĞRULMAYACAK…”

Tacettin KEPENEK

tacettinkepenek@gmail.com

 



Anahtar Kelimeler: " DÜZEN KALIPTA DOĞRULMAZ"