Tarih: 20.01.2015 19:10

Bu Hikayeler Sivas`ı Ağlatıyor

Facebook Twitter Linked-in

Ağıtların, acıların, hasretlerin coğrafyası Sivas, asırlara meydan okuyan yürek yangınlığıyla yaşamaya devam ediyor. Hasretin ve hüznün ana vatanı Sivas’ta, türkülerin içleri yakan hikâyeleri, burun deliklerini sızım sızım sızlatan ezgilerle izleyenleri duygulandırıyor. Acılarla yaşayan nice gönül, ilginç hikâyeleriyle Sivaslılar’ı ağlatıyor…

Sivas kültür hayatında son yılların en önemli projesi olan” Hikâyeleriyle Türkülerimiz” isimli program izlenme rekorları kırıyor. Acıklı nice ölümün ve ayrılığın arkasındaki ezgileri ekrana taşıyan Bekir GÜZELDAĞ, herkesi ekran başına topluyor..

Salı günleri VİZYON 58 TV ekranlarında halka buluşan acıklı türküler ve hikayeleri, Sivaslıları ağlatmaya devam ediyor. Acıların harman yeri olan Sivas’ın türkülerinin, perde arkasını aralayan Bekir GÜZELDAĞ, kimsenin bilmediği hikâyeleri de bu vesileyle kültür hayatına kazandırıyor.

Dağ dağ, tepe tepe, köy köy türkü ve hikâyeleri derleyen Bekir GÜZELDAĞ, yine Sivasımızın medarı iftiharı Muzaffer SARISÖZEN gibi çok önemli bir kültür görevi ifa etmeye devam ediyor.

Doğal bir ortamda çekimleri yapılan program, Ulusal çapta pek çok TV programını gölgede bırakır bir halde, Sivas’ın kültür arşivini oluşturuyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —