Tarih: 09.08.2023 23:04

BU İDDİALAR ARAŞTIRILMALI!

Facebook Twitter Linked-in

STHM ÖZEL HABER

Haber;Etem GÖLBAŞI

SİVAS eğitimde başarılı yol almak için çaba gösterirken, şehrin eğitim teftiş birimi ise eleştirilerin odağında. Teftişin yaptığı dosyaların, hakkaniyet ve adalet ilkesine uymadığını dile getiren eğitimciler, bu dosyaların BAKANLIK MÜFETTİŞLERİNCE incelenmesi gerektiğini belirtiyorlar. Haklı olan öğretmenlerin haksız olarak yer değşimine tabi tutuldukları haberleri gelirken, özellikle OSMAN GÜLER ve CAVİT TÜRKGİL'in hazırladığı bir dosyanın ise YARGIYA intikal ettiği ve yargı sürecinin devam ettiği öğrenildi.

“SUÇ OLMADIĞI HALDE, VE SUÇU OLUŞTURAN HERHANGİ BİR RESMİ SOMUT VERİ OLMADIĞI HALDE, ”suç oluşturularak mağduriyet oluşturulduğu bir dosya ise MAHKEME yolu ile takip ediliyor.

MİLLİ EĞİTİM temel işleyişine göre suç oluşması için delil olması gerekirken, suç olmadığı halde suçsuz eğitimcilerin, kendilerini temize çıkarmak için somut deliller sundukları halde TEFTİŞ Başkanı Osman GÜLER ve CAVİT TÜRKGİL'in bu resmi evrakları kabul etmeyip,  yanlı dosya hazırlayarak suç ihdas ettikleri ve bunun da mağduriyet oluşturduğu iddia ediliyor.

Eğitimciler ise Bakan Yusuf TEKİN'in bu tür keyfiyet ve yanlı tutumlara müsteşarlığı zamanında müsade etmediği ve de etmeyeceğini dile getiriyorlar.

SİVAS TEFTİŞ'in dosyaları üzerinde BAKANLIK MÜFETTİŞLERİNİN incelemelerde bulunması durumunda ortaya pek çok mağduriyetler çıkacağı ve hak ihlallerinin belirleneceği ifade ediliyor.

Eğitimciler BAKANLIK MÜFETTİŞLERİ gelip dosyaları inceleyene kadar hakkında bahse konu  çeşitli iddialar olan Teftiş Başkanı Osman GÜLER'in dosya hazırlayıp onaylanmasına Vali Dr. Yılmaz ŞİMŞEK tarafından izin verilmemesi ve Teftiş Başkanlığından alınması gerektiği görüşleri dile getiriliyor.
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —