Tarih: 22.03.2024 12:36

BU MEKTUBUM SANA!

Facebook Twitter Linked-in

BU MEKTUBUM SANA !...

Sosyal sorumluluk projesi çalımlarımdan notlar!...

Muhtemelen eşinize ve çocuklarınıza gün boyu kendinizi mutlu hissediyorsunuz. Birbirinize sevgi ve saygı dolusunuz. herkes sorumlu ve başarılı olmak için çırpınıyoruz; herkes özenli ve tertemiz kavga yok; aşağılamak Ailedeki, suçlamak, bencillik yok. Yuvanıza sevgisizlik çekirdekleri ekerek böyle bir cennet iklimini yitirmek istemezsiniz değil mi ?

Evliğiniz bu dünyaya ait en etkileyici kararınızdır. Eşiniz hayat ağacının gövdesine tutunan dallar, çocuklarınız da meyvelerinizdir. Dalları yok edilen ağaç sonunda kurur ve meyve vermez.

Evlilik büyük tehlike altında. Giderek sorumsuz, bencil, tembel, maneviyatsız tipler karşınıza daha çok çıkıyor. Batı ülkelerinde boşanma oranı yüzde 70‘lere ulaştı. Bireysel sosyal sorumluluk projesi çalışmaları yaptım, çok sayıda şikayet dinledim : “Eşim her halimde kusur buluyor. Yalan söylüyor, sorumsuz davranıyor. Akrabalarımın hakkımdaki iftiralarına sessiz kalıyor. Ailenin yükünü tek başıma çekmekten tükendim. Annesinin dizinden ayrılmıyor, yalnızlık çekiyorum. Mantıksız kıskançlıklarından bunaldım. Alkolü veya kumarı yüzünden tükendim. Evde sürekli tartışıyoruz; beni dinlemiyor, bana danışmıyor, bana sanki çocukmuşum gibi davranıyor. Çocukların yükünü tek başıma çekiyorum. Asileşiyorlar, sokaktan onları alamıyorum, depresyona giriyorlar, ders çalışmak istemiyorlar“

Evliğiniz ihmale gelmez. Yuvanızı korumak istiyorsanız, iyi bir eş seçmeniz yetmez. Aile içi saygıyı, adaleti, ilişkilerinize sevgiyi, ,sorumluğu ve maneviyatı hakim kılmalısınız. Eş ve çocuklarda sevgi sebeplerini okuyun. Sevginizi bütün iletişim kanalarından dengeli ifade edin. Eş ve çocuklarınıza verdiğiniz değeri onları dinleyerek, onlara zaman ayırarak, temizlenerek, saygınızı ve teşekkürünüzü ifade ederek gösterin. Sevgi katili maddi ve manevi kirlerden arının ve ailenizi arındırın.

Kadınlar ömrünüzün yarısını çeyiz sandığına yarısını da adam sandıklarınıza heba etmeyin!

Okuyun okuyun ve okuyun!....

Yüreğinizden tebessüm, yüreğinizden sevgi hiç eksik olmasın…

Dürüst olmak için dürüst olun yeter !

 

TABİAT VE KÜLTÜR VARLIKLARI TANITIM REHBERİ

TURİZMCİ Ar-Ge GÜLTEKİN ÇETİN




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —