Tarih: 19.09.2014 19:14

Bu Mudur? İşte Budur

Facebook Twitter Linked-in

Sivas’ta yirmi yıldır konuşulan ve bir türlü temeli atılamayan okul inşaatına nihayet başlandı. Yeni Mahallede yapımına başlanılan okulun, Selçuklu ve Cumhuriyet motifleri ile bezeneceği bilgisine ulaşıldı. Öğrenci sayısının çok olduğu ve mevcut okulun yetmediği mahallede, bu eğitim yatırımı vatandaşların takdirini kazandı.

 Sivas’ta son yirmi yıldır konuşulan ve bir türlü hayata geçirilemeyen okul yapım çalışması sonunda başladı. Sivas Valiliği,İl Özel İdaresi ve Milli Eğitim denetiminde gerçekleştirilen okulun inşaat temeli kazılmaya başlandı. 500 İş günü içerisinde teslimi yapılacak okulun Sivas’ın en modern okullarından biri olacağı bilgisine ulaşıldı. Yeni Mahallede bulunan Danişment İlkokulu ek binasının yıkılıp, yanındaki arsayla bütünlenmesi sonunda temeli atılan okulun, büyük bir açığı kapatacağı ifade edildi.

Danişment İlkokulu yetersiz olduğu halde, buraya yeni bir okul yapımı için yeterince kamuoyu oluşturup girişimde bulunulmaması neticesinde yıllara yayılan okul hayalinin, hayat bulacak olmasına çok sevinen mahalle sakinleri, okulun yapımının gerçekleşmesi için can siperane çalışan bütün Valilik ve İl Özel İdaresi yetkililerine teşekkür ettiler.

Yeni Mahalleye yapılan okulun nasıl bir işlev göreceği ise tam bilinmiyor. O bölgede ortaokulların çok olduğunu dile getiren eğitimciler, burasının kapsamlı örnek pilot bir ilkokul olması gerektiğini ifade ediyorlar.

Böyle kapsamlı bir ilkokulun, pilot olarak pek çok uygulamayı bağrında taşıması durumunda başkaca örneklere kapı aralayacağı dile getiriliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —