Tarih: 06.03.2021 18:06

BU NE ŞİMDİ?

Facebook Twitter Linked-in

SPHM ÖZEL HABER

Kale Projesi SİVAS kalesinde uygulanıyor.

Sami AYDIN zamanında başlanılan projenin ANITLAR KURULUNDAN onay alındığı sanılmakta. Hatta kalede uygulanacak proje ile kale sırtında yoğun bir doku oluşacağı belirtilmekte. Şuan kazı alanı da olan kalede ne tür buluntuların ortaya çıktığı da merak ediliyor.ANITLAR KURULU denetiminde yapılan kazılarda “herhalde önemli buluntular ortaya çıksa inşaat durdulurdu” görüşleri dile getiriliyor.

Belediye Başkanı Hilmi BİLGİN’in C.Üniversitesi sanat tarihi bölümü ziyaretinde Rektör Yıldız’ın kazıda çıkanları yorumlayarak, SİVAS’ta Selçuklu sarayı olma ihtimalinin olduğunu ilan ettiği de gözlemlendi.

SİVAS POSTASI Kamuoyu adına soruyor!..

--Madem SİVAS’ta saray olma hükmü kazıda çıkanlara göre söyleniyorsa, kale projesi bu saray çıkma ihtimaline göre titiz yapılıyor mu?

--Kale kazısında saraya ilişkin buluntu çıkmışsa Kale Projesi yoğunluk olarak bu tarihi birikime zarar verir mi?

--Kale kazısında çıkanlar ve yapılan çalışmalar kamuoyu ile tam olarak şeffaflıkla paylaşılıyor mu?

--ARKEOLOJİ billimine herhangi bir "buluntu" tebitine btn çalışmalar durdurullurken, KALE üzerinde yapıllan BELEDİYE çallışmaları durduruldu mu?

--Kale kazısına çıkanlar neden müzede değil de üniversitede incelenmekte? Sivas müzesinin böyle bir alt yapısı yok mudur?

--Saray yapısı olma ihtimaline karşı ANITLAR KURULU daha titiz çalışmakta mıdır?

--Tarihi kale içinde saray çıkma durumunda şuan ki yeni yapıların mimari düzeni fonksiyonu nasıl entegre edilecek?

--Sivas Kale projesinin kazı danışmanının Prof. Dr. Erdal ESER olduğu söylenmekte.ESER aynı zamanda ANITLAR KURULU üyesi midir?




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —