BU ÜNİVERSİTEDE BİR ŞEYLER OLUYOR!

BU ÜNİVERSİTEDE BİR ŞEYLER OLUYOR!

SİVAS Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, kurulduğu 2018 yılından bu yana adeta TÜRKİYE'nin gözde üniversitesi haline geldi. Rektör Mehmet KUL ve ekibinin oluşturduğu bilimsel farkındalık meyvelerini vermeye başladı.

SPHM ÖZEL HABER

Prof. Dr. Mehmet KUL, SİVAS'ta pozitif bir enerji ile dikkatleri çekmeye başladı. Pof. KUL, bugün basınla bir araya gelerek önemli açıklamalar yaptı. Rektör KUL şunları söyledi. 

"Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi ile Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi bölüm ve ana bilim dalları; Ülkemizin ve bölgemizin ihtiyaçları göz önünde bulundurularak, tüm dış paydaşlarımızın görüş ve önerileri doğrultusunda, temel mühendislik bilimlerinin yanı sıra Üniversitemizin ihtisaslaşma alanlarından birisi olarak belirlenen Savunma Sanayi sektörüne Ar-Ge hizmeti verecek, sektörün talep ve ihtiyaçlarını karşılayacak nitelikli mezun ve araştırmacı yetiştirecek şekilde ASELSAN, ROKETSAN, HAVELSAN, TÜBİTAK SAGE, TUBİTAK UZAY, TÜBİTAK MAM, TÜBİTAK BİLGEM, TUSAŞ-TAİ, ASPİLSAN, TEİ gibi alandaki lider savunma şirketleri ile bizzat istişare edilerek, müfredat içerikleri ve program tasarımı söz konusu kuruluşlarla birlikte belirlenmiştir.

Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi ise, başta T.C. Tarım ve Orman Bakanlığının ilgili birimleri olmak üzere kamu/özel gıda sektörü ve tarım alanında faaliyet gösteren kurum kuruluşları ile sahadaki çiftçiyle istişare ve iş birliği yapılarak yol haritasını belirlemiştir. Bu Fakültemiz bir tarım şehri olan Sivas’ta bölgenin ve ülkenin gıda ve tarımsal ürün anlamında kendine yeter ve dış piyasada rekabet edebilecek güce sahip olmak için çözümler üretecek bir Tarımsal Ar-Ge Merkezi olmak üzere kurgulanmıştır.”



Anahtar Kelimeler: ÜNİVERSİTEDE ŞEYLER OLUYOR!