Tarih: 07.07.2023 19:28

BU YANLIŞTAN ARTIK DÖNÜLMELİ!

Facebook Twitter Linked-in

STHM ÖZEL HABER

Haber;Etem GÖLBAŞI

ŞEHİR kamuoyu okullar bölgesini konuşmaya devam ediyor. Böyle bir mantık ortaya konulurken, şehrin önde gelen eğitimcilerce bunun yanlış olduğu defaatle dile getirilmesine rağmen, bunda ısrarcı olup, mahallelerin köşe taşı olan okulların bir yerde toplanma yanlışı yapılmıştı. 

Hala ise okullar bölgesi kurulduğu günden bu yana sorunlar yumağı olarak devam ediyor. Bu fikir ortaya atıldığında konunun uzmanı eğitimciler defaatle “bu tür bir toplanma alanının yanlış olduğunu hatta eklentili sorunlar oluşturacağını” dile getirmesine rağmen bu fikre uyulmadığı ve okulların o bölgede toplandığı biliniyor.

Şehrin eğitim yapılanması ve sosyal anlayış mantığına uymayan, bir alanda onlarca öğrencinin toplanması yerine her mahallenin bir okulu olması anlayışının hayata geçirilerek bu okulların dağıtılması bekleniyor.

SİVAS'a geldiği günden bu yana DEVLET aklından taviz vermeyen Vali Dr. ŞİMŞEK'in, kimsenin dillendirmediği lakin şehrin eğitimine önemli katkılar sunma başarısını bir türlü yakalayamayan OKULLAR BÖLGESİNİN mahallelere dağıtılarak, yeniden bir eğitim yorumlaması yapmanın vaktinin geldiği vurgulanıyor.

Okullar bölgesi alanının ise BİLİM TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİNE devredilerek, hem devletin masraftan kurtulacağı hem de ikinci üniversitenin büyümesinin önünün açılacağı görüşleri dile getiriliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —