Bu Yükü Kaldıramıyor

Bu Yükü Kaldıramıyor

Hiç hesapta yokken birden bire Belediye Başkan Yardımcılığına getirilen Ahmet ÖZAYDIN, şehir kültürünü temsil edemediği noktasında sert eleştiriler alıyor. Özellikle BARAKA AVM’diye dalga geçilen Ramazan Sokağı konusunda da aktif olan Özaydın’

Hiç hesapta yokken birden bire Belediye Başkan Yardımcılığına getirilen Ahmet ÖZAYDIN, şehir kültürünü temsil edemediği noktasında sert eleştiriler alıyor. Özellikle BARAKA AVM’diye dalga geçilen Ramazan Sokağı konusunda da aktif olan Özaydın’ın her fırsatta sahneye çıkıp oyun oynamasını Sivas hayretle takip ediyor.

 Kültürel anlamda Sivas tarihinin en dar dönemini yaşıyor. Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün Japon turistlere incik boncuk dağıtması görüntülerinden sıkılan şehir, çareler arıyor. Belediyenin yeni yönetiminin kültürel konularda bir atılım yapması ümidi ortada iken özellikle Ahmet ÖZAYDIN’ın kültürden sorumlu olup işlerlikli icraatlar içinde bulunamaması eleştiri alıyor.

Hiç hesapta yokken ve şehirde pek çok kültür duayeni mevcutken belli dengeler için Sami AYDIN yönetiminde yer alan Ahmet ÖZAYDIN’ın, kültürel konularda hiçbir şey yapamaması pek çok insanı hayal kırıklığına uğrattığı belirtiliyor.

Kültür Müdürlüğünün boşluğunu Sivas Belediyesi’nin doldurması gerektiğini dile getiren pek çok Sivaslı, özellikle Başkan AYDIN’ın “Baraka AVM” ile yanıltıldığını dile getiriyorlar.

Başkan Yardımcısı Ahmet ÖZAYDIN’ın her fırsatta sahneye çıkıp oyun oynamasını tekrar etmesi ise eleştiri alıyor.

Geçtiğimiz gün yapılan, 2014-2015 Eğitim yılı Yaygın Eğitim Programı” tanıtım toplantı kapsamında Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda, sahneye çıkıp oyun oynamaktan geri durmayan Başkan Yardımcısının, “Başkan Yardımcılığı gibi koca şehrin önemli bir makamında bulunuyor ve bu yükü kaldıramıyor” yorumlarının yapılmasına neden oldu.

Her oyun oynayan ÖZAYDIN’ın olası bir Müftülük toplantısında ise Kuranı Kerim okuyacağı yorumları yapılıyor.