Tarih: 10.10.2023 08:53

BUĞDAY HAYATTIR!

Facebook Twitter Linked-in

StHM ÖZEL HABER

Savaşlar ve salgınlarla birlikte gıdanın ne denli öneme sahip olduğu ortaya çıkarken, yerli tohumların da önemi artmaya başladı. SİVAS topraklarına ait SELÇUKLU BUĞDAYI "ZERUN", asırlardır SİVAS'ta yetişmekle birlikte son yirmi yıldır bu buğdayın da unutulduğu biliniyor. ZERUN BUĞDAY yerine kılçıklı RUS buğdayı tercih edilirken, zerun buğdayın göz ardı edilmesi ise endişe ile karşılanıyor.

Kılçığı olmayan ZERUN BUĞDAY'ın bulguru ve ununun son derece leziz ve besleyici olduğunu belirten üreticiler, bu buğdayın üretiminin yaygınlaştırılması gerektiğini belirtiyorlar.

ŞARKIŞLA, ULAŞ,ALTINYAYLA,KANGAL,YILDIZELİ ve HAFİK gibi ilçelerin ikliminde rahat ve bol yetişen zerun buğdayın, dayanıklılığı da diğer buğdaylardan daha iyi olarak biliniyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —