Bunlar Doğru Olmamalı!

Bunlar Doğru Olmamalı!

Bir yandan insanlar asgari ücretle karnını doyurmaya çalışırken, aslan gibi delikanlılar işsiz güçsüz boynu bükük dururlarken, sabahın köründe pek çok anne çocuklarını bırakıp temizliğe giderken, diğer yandan şehirde kısa yoldan zengin olma ayak oyunların

 

 

Geçtiğimiz günlerde Şehircilik Bakanı ÖZHASEKİ´nin yaptığı açıklama kamuoyuna bomba gibi düşmüştü. ÖZHASEKİ, en büyük pisliğin imar işlerinde olduğunu ve buna aman verilmeyeceğini dile getirmesinden birkaç gün geçmemişti ki SİVAS POSTASI HABER MERKEZİNE ulaşan 3 adet belge bu da olmaz denilen cinsten.

Planlarda kamu yararının gözetilmesi iktiza ederken, sosyal tesis alanının konut alanına dönüştürülmesi ile kamu zararının Belediye tarafından meşrulaştırıldığı iddialarının belgeler ışığındaki somut haline, SİVAS BELEDİYE yetkililerinin en kısa zamanda bir cevap vermeleri bekleniyor..

SİVAS POSTASI HABER MERKEZİNİN ulaştığı belgeler ve iddialar kamuoyunun merakını celbedecek derinlikte. Söz konusu belgelerin haberi götürdüğü alan ise HALİL RIFAT PAŞA KÖPRÜLÜ KAVŞAKTAN, Eğri Köprüye giderken, sol tarafta zamanında bir hayırsever tarafından bağışlanmış kaba inşaatı bitmiş yurt inşatının olduğu yer.

1984 yılında imar planında sosyal tesis alanı olduğu bilgilerine ulaşıldı. Bu alanın güney tarafının da eğitim alanı olduğu anlaşıldı.Burasının son demde konut alanına dönüştürüldüğü ve hatta en ilginç olanı ise konut alanına dönüştürülmekle de kalmayıp, oradaki yolu da kaldırarak iki adayı birleştirip tek adaya çevrildiği bilgileri edinildi.

Buraya kimin veya kimlerin konut yapacağı, yapılan imar dönüşümünde kamu yararının gözetilip gözetilmediği, Belediye yetkililerinin konu hakkında ne söyleyecekleri ise merak ediliyor.

GAZETEMİZİN ulaştığı İMAR PLAN serüveni ise şu şekilde.

--Bahse konu alan  1984 İmar Planında Sosyal Kültürel Tesis Alanı, Güney yanı TEMEL EĞİTİM Alanı

--MART 2014 Revizyon Planı Sosyal Tesis Alanı, Güney tarafı Eğitim Kampüsü

--Kısmi Revizyon Son Hali 08.9.2014 1.Askı E:1.40 Yençok:Serbest 



Anahtar Kelimeler: Bunlar Doğru Olmamalı