Bunlar Yutuldu mu?..

Bunlar Yutuldu mu?..

OSB´de bulunan İTFAİYE BİNASI´nın devri gizemini koruyor. Devre dair şuana kadar ödenmiş bir paraya dair dekont veya bir belge kamuoyuna açıklanmadı.İTFAİYE Binasını OSB´nin yaptığı iddia edilirken, devralanların suskunları merak konusu.OSB´deki ?GÜMRÜK B

SPHM ÖZEL HABER

Bu MAZLUM, BU VEFAKAR, bu GARİBAN  milletin bir kuruşunun dahi heba edilmemesi için mücadele veren SİVAS POSTASI GAZETESİ, bir takım araştırmaları kamuoyu gündemine almaya devam ediyor.

SİVAS OSB´de bulunan itfaiye yerinin devri ve ne şartlarda devredildiği sorgulanıyor. Eski itfaiye yerinin devredilmesi akabinde yenisinin kimler tarafından yapıldığı açıklama bekliyor.

Eski itfaiye arsasının nasıl ve ne şekilde devredildiği hususunda bir açıklama gelmez iken, basında iddia edilen konuların tarafları ise adeta dut yemiş bülbül modundalar.

Buna ek olarak GÜMRÜK BİNASININ da benzer bir şekilde devredildiği öğrenildi. 250 Bin lira maliyeti olan  GÜMRÜK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET BİNASININ bedelinin ödenip ödenmediği de sorgulanıyor.

 Küçük birkaç soru ile konunun aydınlatılmasını bekliyoruz;

--İTFAİYE eski yeri devredildi mi?

--Kime devredildi?

--Kaç liraya devredildi?

--Veya başka bir şart ile mi devredildi?

--Şart yerine getirildi mi?

--Yeni bina yapıldı bu binayı kim yaptı?

--Yeni binanın 600 bin liraya yapıldığı doğru mu?

--İTFAİYE yerini alanlar, bu yerin bedelini nasıl ödediler? Ya da ödemediler mi?

--Konu ile ilgili dekontları veya ödeme şekli kamuoyuna ne zaman açıklanacak?

--GÜMRÜK MÜDÜRLÜĞÜ binası kime devredildi.

--GÜMRÜK BİNASI MALİYETİ OLAN 250 bin lira orayı alan tarafından ödendi mi?

--Kamu vicdanını rahatsız eden bu sorular, bir cevap verilene kadar devam edecek!



Anahtar Kelimeler: Bunlar Yutuldu
sinan korkmaz
25.07.2018 16:37:15
sami beyin fabrikası çok büyümüş maşallah başkanlığı döneminde bu dünyada işleri iyide öbür taraf nasıl olacak

melihhh
21.01.2020 18:08:52
yine bir usulsuzluk defalrca yazdık Yiğiter Ekmek fab.4 katlı ruhsat almış 2 katlı çalşımış yıllardır.2017 çıkan yasa ile denilmiş ki işyeri eksik kullanabliri.Peki fabrika 2005 yılındna bu yana iki katlı hiç mi denetlenmedi Sami bey döneminde.Sona bacaları fanları projesiz.Yine denetlenmemiş yıllarca şikayet olunca gürültüye sebep olmadan yasal değerinin üstünde diye 3 defa ceza ve savcılığa sevk edildi. Yine yılalrca kasadaki elemanı peraknde satışta fiş vermemiş .ceza yazıldı yine vermediler 2. ceza yine vermediler.3. ceza yine vermediler.4. ceza yine fiş vermediler.5. ceza yine fiş vermediler.Yılalrcada perakende satıştıa fiş vermediler.Yine işçilerin sgksı yıllardır eksik gösterilmiş idari işlmeleri devam ediyormuş.Peki bu kadar usulsuz kanun tanımayan belgelerle idari işlemlerle sabit YİĞİTERLERİ kim korudu.Bu yaz sami bey düğünlerine gidip fotograf çekiniyor.Garip bakanlıktan yazı geliyor diyor ki yürürülükteki imar planınına göre inceleyin fırını.Bledeiye diyor ki 2005 e göre uygundur.Kimden almış YiğiterlerBu kadar cesareti kimden bulmuş YİĞİTER ekmek fab.Neden denetlenmemiş nasıl işletme devam etmiş.Ha bir de avukat oguları var sokata milleti darp etmeye çalışan.Keşke bunun yerine mevuzat kanunlara uyma ve cezalarını yada ramazanda ekmek satarken fiş verilmeinin aysal sorumluluk oldugunu bilerek cezai işlemlere ragmen o kadar ekmek alan kişiye neden fiş verilmez deseydın.İlginç ilişkiler usulsuzlukler YİĞİTER ekmek fab.Kafamızda deli sorular var.Neden fabrika bu akdar usulsuzklerle çalışmış devam etmiş hiç mi denetlenmiyor yada görmeden mi geliyor.Neden neden neden?Ama gerçkler çıkacak göreceğiz kimler göz yummuş.

Fatih YILDIZ
22.01.2020 11:56:58
İtfaiye binasının eski yeri Netbora devredildi. Netborda binanın aynısını yaptı teslim etti. tek bir farkla organizenin en köhne en son yerine.yani binanın yerine bina vermiş oldu ama arazi osb´nin idi netbora verildi.

dedektif58
26.01.2020 21:17:46
http://sivas.bel.tr/Files/PDF/2018%20FR_Meclis.pdf belediye yapmış olduğu tüm işleri bu faaliyet raporunda kamuoyuna sunmuş meşhur sami aydın tüneli kaça oldu deyip duruyordunuz o da yazıyor Mimar Sami Aydın Tüneli (Mevlana - Yüceyurt Tüneli) Sivas Kuzey Ulaşım Aksının en önemli parçası ve Sivas Belediyesi tarafından bugüne kadar yapılan en büyük proje olan Mimar Sami Aydın (Mevlana-Yüceyurt) Tüneli 580 m uzunluğunda çift tüp şeklinde inşa edilmiştir. Tünel sayesinde Mevlana Mahallesinden Aydoğan mahallesine ulaşım şehir merkezine girmeden 1 dakikada sağlanmıştır. Tünel Projesinin maliyeti bağlantı yolları ve kamulaştırma giderleri ile birlikte toplam 115 Milyon TL. dir. TÜNEL YAPIMI BAŞLAMA ve BİTİŞ TARİHİ 21.12.2015-2017 YATIRIM BEDELİ (KDV DAHİL) 51.752.509 ? YÜKLENİCİ Özce İnşaat PROJE DURUMU Tamamlandı TÜNEL İKMAL İNŞAATI YAPIMI BAŞLAMA ve BİTİŞ TARİHİ 04.12.2017-10.08.2018 YATIRIM BEDELİ (KDV DAHİL) 55.230.418 ? YÜKLENİCİ Yapıyol İnş.Mad.Tur.San.Tic.A.Ş. PROJE DURUMU Tamamlandı