Bunları Yapabiliriz!

Bunları Yapabiliriz!

YHT İstasyonunun çok kapsamlı yapılarak TÜRKİYE´ye örnek bir çalışma armağan edilmesi bekleniyor.

SPHM ÖZEL HABER

 Mevcut GAR´ın modernize edilerek yeniden yorumlanacağı ve etrafında bulunan devlete ait arazilerin de bu alana tahsis edilerek TÜRKİYE´nin en kapsamlı İSTASYONUNUN hayata geçirilebileceği vurgulanıyor.

Devlete ait olan SİLOLAR ve alanının, Kömür tevzi ve eski STADYUM yerinin de bu İSTASYON düşüncesine dahili neticesinde ortaya devasa bir alanın çıkacağı ve buraların işlerlikle değerlendirilmesi neticesinde dünyada eşine az rastlanılan bir YHT istasyonunun doğacağı görüşleri dile getiriliyor.

Usta bir planlama ve projelendirme sonucunda İSTASYON bölgesine, MİNİASİVAS, GÖKEVİ ve Sivas Bilişim Akademisinin, kurulmasının mümkün olduğu ve bu vesileyle YHT yolcularının görsel şölenler yaşayarak bu şehri gezip görmek için can atacakları vurgulanıyor.

MİNİASİVAS ile şehrin tarihi eserlerinin minyatürünün uygun bir yere inşa edilebileceği, GÖKEVİ ile de çocukların uzay araştırmalarına kapı aralanacağı, Bilişim Akademisi ile de Hindistan vari yazılım alt yapıları için özel ekiplerin yetiştirileceği bir alanın şehrin 3 KIZILELMASI olması mümkün olarak görülüyor.

Bu 3 önemli projelendirme yolu ile YHT İSTASYONUNUN da felsefesinin oluşup tarih, medeniyet ve gelecek üçlemesi yolu ile de şehri bir turizm merkezi yapacağı, düşünce insanlarınca dile getiriliyor.

SİVASLI aydınlar, kanaat insanları, yazarlar, bunu yapabilecek iki ismin, TBMM´nin en önemli siyasilerinden olan İsmet YILMAZ ve  Mehmet Habib SOLUK´un  olduğunu dile getiriyorlar.

Bu ek projeler ile, YHT İSTASYONUNUN taçlandırılması durumunda hem eşine az rastlanılan bir meydanın oluşacağı hem de şehrin gelecek 50 yılını şekillendirileceği görüşleri  dillendiriliyor.



Anahtar Kelimeler: Bunları Yapabiliriz
Dogruya Dogru
24.01.2018 11:58:19
habip bey el attı artık sanırım çözülür