Bunu da Duy SİVAS!

Bunu da Duy SİVAS!

Eş dost, akraba kadrolaşmaları ile gündemden düşmeyen Üniversitemizin, akademik olarak ne yaptığı merak konusu. Ehliyet, liyakati, işinin ehli gibi evrensel değerlerin ne zaman baş tacı edileceği ise hasretle bekleniyor.

SPHM ÖZEL HABER

Rektör Alım Yıldız ekibi her yerde kendileriyle üniversitenin yeni bir çehreye büründüğünü beyan etmekte. ÜNİVERSİTEYİ tek tipleştirme konusunda akademik liyakattan uzak atamalarla baya yol aldığı konuşulurken, eş dost akraba alımında özen gösterilmekle kalmayıp köklü üniversitenin bilimsel tabanlı temsiyelitini de bu yönetim neşterlemekte oldugu biliniyor.

Türkiye´de ilahiyatçı rektörlerle yönetilen üniversiteler var lakin beş fakültenin basında beş tane ilahiyatçı Sadece Sivas Cumhuriyet üniversitesine has olduğu sanılıyor.

Iki yüze yakın profesörün olduğu bir üniversitede beş tane fakültenin ilahiyatçıların tekelinde idare edilmesi ne kadar bilimsel ahlakla örtüştüğü merak ediliyor.

Eğitim fakültesi dekanlığı iletişim fakültesi dekanlığı ilahiyatçılara bırakılırken mimarlık fakültesi dekan vekilliğine ilahiyatçı rektör yardımcısı ÜNAL KILIÇ  vekalet ederken Guzel Sanatlar Fakültesinin dekan vekilliğine Sivas bilim ve teknoloji üniversitesine de rektör adaylığı icin başvuran rektör yardımcısı Ali Taşkın´ın vekalet ettiği biliniyor.

Bu fakültelere ilahiyatçı dekan vekilleri atayan Alım Yıldız´ın ilahiyat fakültesine niye biyolog bir dekan vekili yerine ilahiyatçı dekan atlattığı ise merak ediliyor.

16 aktif fakültenin dekanlıkları ilahiyatçılara bırakılırken diğer fakültelere ne zaman ilahiyatçı bir dekan vekilinin gönderileceği bunun olması durumunda şaşırılmayacağı konuşuluyor.

İlahiyat fakültesinde her an göreve hazır profesörlerin bir ilahiyatçı hem sosyal bilimcıdır hem de fen ve teknik konularından anlar dediği lakin iş, TIP fakültesine gelince bazılarının oraya olmaz dediği bazılarının ise olur dediği iddia ediliyor.



Anahtar Kelimeler: Bunu SİVAS