Bunu da Gördük!

Bunu da Gördük!

Yıllardır Kültür Müdürlüğü koltuğunda ?oturan? Kadir PÜRLÜ bir skandala imza attı. ?Eski Türkiye bürokratik hantallığı ve kast sistemi anlayışının en somut örneği olan ve şehirde ?duran adam? olarak tabir edilen İl Kültür ve Turizm Müdürünün, 16 yıla daya

SPHM ÖZEL HABER

Sivas Kongresi´nin 100. Yılı için ATATÜRK´ün SİVAS´ta kaldığı 108 gün boyunca yediği SİVAS yemeklerini araştırıp konuyu kitaplaştırmak isteyen birkaç araştırmacıyı nerdeyse kovan PÜRLÜ, şehrin bürokratik oligarşisine de en tuhaf örnek olarak gösteriliyor.

Olayın şöyle geliştiği bilgilerine ulaşıldı.

Birkaç araştırmacı ATATÜRK´ün 108 gün boyunca SİVAS´ta yediği yemekler ve yemek kültürünü araştırmak için VALİ Davut GÜL ile  görüştükleri Vali GÜL´ün de doğal olarak Kültür Müdürlüğüne bu araştırmacıları yönlendirdiği öğrenildi.

Konuyu Kültür Müdürüne anlatan bu insanlar beklenmedik bir tepki ile karşılaştıklarını dile getirdiler. PÜRLÜ araştırmacılara ?böyle bir çalışmayı siz yapamazsınız biz yaparız? diye çıkışması araştırmacıları şoke uğrattı. Araştırmacıların bizi Vali Bey görüşmek için yönlendirdi demeleri akabinde ise Kadir PÜRLÜ´nün ?VALİLER GEÇİCİ BEN KALICIYIM? demesi şehrin içinde bulunduğu kültürel atmosferi de gözler önüne seren en güzel örnek olduğu yorumları yapılıyor.

 (Not: Konunun muhataplarının isimleri gazetemizde mevcuttur. Yetkililerin talebi doğrultusunda bu isimleri vereceğiz)

 



Anahtar Kelimeler: Bunu Gördük