SPHM ÖZEL HABER
HİTİT Yemekleri, Selçuklu Yemekleri,Osmanlı Yemekleri, Ermeni Yemekleri, Çerkez Yemekleri başta olmak üzere yemek kültürü açısından zengin bir çeşide sahip olan SİVAS´ın, bu alanda öne çıkması için yeni düşüncelerin hayata geçmesi bekleniyor.
Atatürk´ün 108 Gün SİVAS´ta kaldığı gün boyunca ona ikram edilen yemeklerinde yaklaşık 100´ün üzerinde olduğu araştırmacılarca tespit edilirken, donanımlı bir düşünce ile GASTROSİVAS mantığının hayata geçmesinin mümkün olduğu ifade ediliyor.
Hitit Yemek kültüründen öykünüldüğü sanılan ?TONUS KÖFTESİ? başta olmak üzere ilçelerde var olan yemek bilgeliğinin de GASTROSİVAS ile ortaya çıkıp sunulmasının mümkün olduğu ifade ediliyor.
Tandır ekmeği konusunda da önde olan SİVAS´ın, ?ZERUN BUĞDAY? ile yapılan bu has ekmek türünün de başka illerde olmadığı belirtiliyor.