Bunu Yapmak Zorundayız!

Bunu Yapmak Zorundayız!

Sivas´ın eşsiz doğa harikalarından HAFİK GÖLÜ turizme kazandırılmayı bekliyor. Sivas Valiliği´nin burası ile ilgili bir felsefe geliştirmesi arzulanıyor. Kışın YILDIZ DAĞI´nda istihdam edilen personelin yazın da pekala HAFİK GÖLÜ´nde istihdam edilmesinin

SPHM ÖZEL HABER

Geçtiğimiz yıllarda Hafik Gölü´nün İl Özel İdaresine devredilip turizme kazandırılması hususunda bir takım çalışmaların olduğu biliniyordu. Gölün etrafının da belli zaman aralıklarında kamulaştırılıp, Sivas Valiliği katkıları ile turizme kazandırılması gerektiği yeniden konuşulmaya başladı.

SİVAS´ın yanıbaşında olan, berrak suyu ile KARADENİZ´i anımsatan HAFİK GÖLÜ´nün aynı zamanda bir kuş cenneti hüviyetine de sahip olduğu ifade ediliyor.

HİTİT kalıntılarının da o bölgede olduğu varsayılırken, Osmanlı İmparatorluk tarihinde de Hafik ve yöresinin  önemli bir alan olduğu biliniyor.

Bakan YILMAZ ve Vali Davut GÜL´ün ancak ve ancak bura hakkında bir felsefe geliştirmelerinin söz konusu olabileceğini dile getiren pek çok SİVASLI, Hafik Gölü kenarına yürüyüş alanları, balık restoranları, koşu alanları,kuş gözlem evleri, izci çalışmaları gibi pek çok alanlar oluşturulup SİVAS´ında sosyal hayatına önemli katkı sunabileceği ifade ediliyor.

Göl ile belli çalışmaların şimdiden yapılmasının mümkün olduğu çalışmalar biter bitmez de kaynak sağlama işine girişilip, kaynağında zamanla oluşabileceği vurgulanıyor.

Bu eşsiz doğa harikasının bu zamana kadar değerlendirilmemiş olmasının tamamen bir talihsizlik olduğuna vurgu yapan pek çok insan, Valilik ve Üniversite işbirliğinin de burada yapılması planlanan hayalleri hayata geçirebileceğini dile getiriliyor.

İnsanların misafirleri ile gidip görebileceği, nezih mekanları ile Sivas´ın misafirperverliğinin göstergesi olabilecek,ilçe ve SİVAS´a ekonomik girdi sağlayabilecek böyle özel bir alanın değerlendirilmesinin, diğer değerlendirilmeyi bekleyen yerler içinde bir başlangıç olabileceği belirtiliyor.



Anahtar Kelimeler: Bunu Yapmak Zorundayız