Buraya Bir El Atılmalı!

Buraya Bir El Atılmalı!

Deniz gibi berrak suyu, bir birinden farklı kuş türleri, eşsiz doğası ve seyir alanları ile keşfedilmeyi bekleyen Hafik Gölü, her ne hikmetse değerlendirilemiyor. Bu gölün çevre düzenlemesinin yapılması durumunda şehre ve turizme önemli katkılar sunacağı

SPHM ÖZEL HABER

SİVAS´ın en yakınında bulunan Hafik Gölü her ne hikmetse değerlendirilemiyor. Akıl sahiplerince burası ile ilgili derli toplu bir proje yapılıp, GÜRÜN GÖKPINAR gibi turizme kazandırılması mümkün iken köy gibi küçük kalmasının devamını sağlamak anlaşılamıyor.

Özellikle KARADENİZ suyunu andıran deniz suyu gibi berrak olan, akarı bulunan, kuş türlerinin ve çeşit çeşit balıkların yaşaması için elverişli olan gölün, etrafının düzenlenip iç ve dış turizme kazandırılıp ilçeye ve şehre turist girdisi sağlanması mümkün iken, bu yönde bir adımın atılmaması, şimdiye kadar gelen Hafik yöneticilerini de sorgulatmaya devam ediyor.

HAFİK GÖLÜ ile ilgili SİVAS bağlamında hatta Cumhuriyet Üniversitesi boyutunda MİMARİ bir projelendirmenin biran önce yapılarak burasının en gözde turizm merkezi olmasının yolunun açılması gerektiği görüşleri dile getiriliyor.

Hafik Gölü´nü ziyaret eden konunun uzmanları, burasının böyle yavan bir mantıkla değerlendirilmesini anlamadıklarını, bu tarihi ve doğal incinin bütün TÜRKİYE´nin istifadesine sunulması gerektiğini vurguluyorlar.

 



Anahtar Kelimeler: Buraya Atılmalı
mehmet
29.07.2019 14:05:01
TŞK EDERİM