BURHAN KARAPINAR İZMİR YOLCUSU

BURHAN KARAPINAR İZMİR YOLCUSU

Sivas’ın deneyimli eğitimcilerinden Sivas sevdalısı Burhan KARAPINAR’ın tayini İzmir’in Dikili İlçesine çıktı. Kültürel konulara duyarlılığı ile bilinen ve kültür sanat faaliyetlerini yakından takip eden Karapınar’ın, Dikili için g

Sivas’ın deneyimli eğitimcilerinden Sivas sevdalısı Burhan KARAPINAR’ın tayini İzmir’in Dikili İlçesine çıktı. Kültürel konulara duyarlılığı ile bilinen ve kültür sanat faaliyetlerini yakından takip eden Karapınar’ın, Dikili için güzel çalışmalara imza atacağı belirtiliyor.

 Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğünde Şube Müdürü olarak görev yapan Burhan KARAPINAR’ın tayini İzmir Dikili ilçesine çıktı. Yıllardır Sivas’ta eğitim öğretimin içinde olan Karapınar’ın Sivas’tan gidecek olması sevenlerini üzdü.

Normal bir Şube Müdürü olması haricinde, nükteli kişiliği, samimi ilişkileri ve yazarlığı ile de bilinen Karapınar’ın Sivas sevdası yanı sıra Zara sevdası ile de tanınmakta..

“Zara’nın Sesi” dergisinde makaleleri de bulunan Karapınar, entelektüel kişiliği ile de bilinmekte.

Geçen yıl 4 Eylül Etkinlikleri kapsamında düzenlenen Sivas Kitap Günlerindeki söyleşileri de kaçırmadan dikkatlice takip eden Karapınar’ın, Sivas Milli Eğitim Müdürlüğünde görev yapan en renkli yöneticilerden biri olarak bilinip sevildiği belirtiliyor.

Sivas ve Zara aşığı olan Karapınar’ın İzmir’de de, Sivas’tan ayrı kalmayıp, kültürel ve sanatsal değerlerimizi oralarda da tanıtıp sevdireceği dile getiriliyor.

 BURHAN KARAPINAR KİMDİR?

Aralık 1959 yılında Zara’da doğdu. İlk orta ve lise öğrenimini Zara’da tamamladı.1980 yılında İzmir Buca Eğitim Enstitüsü’nden mezun oldu. Daha sonra açıköğretim fakültesinden lisans tamamladı.1982 yılında Zonguldak 27 Mayıs Ortaokulu’nda göreve başladı. Sırasıyla Zonguldak Mehmet Çelikel Lisesi Zara Cumhuriyet Ortaokulu Zara Endüstri Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Zara Halk Eğitimi Merkezi Müdür Yardımcılığı yaptıktan sonra 1992 yılında Ulaş İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak görev yaptı.1995 yılından bu yana İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde şube müdürü olarak görev yapmaktadır. Çalışmalarından dolayı 33 Takdir Belgesi, 21 Teşekkür Belgesi, 1 Maaşla ödül ile ödüllendirilmiştir. 40´ın üzerinde hizmetiçi eğitime katılmıştır. Evli ve iki çocuk babasıdır.