Tarih: 18.11.2013 14:49

BURHANETTİN KURU KAMUOYUNDA ÖNDE

Facebook Twitter Linked-in

Şehrimizi yarınlara taşıyacak projeleriyle Teşkilat ve Genel Merkez desteğini arkasına alan Ak Parti Belediye Başkan Aday adayı Burhanettin Kuru Sivas Kamuoyunda bir adım önde…

Yaklaşan yerel seçimlerde AK Parti’den Sivas Belediye Başkanlığına aday adayları arasındaki kıyasıya mücadele devam ediyor. Teşkilat ve Genel Merkez desteğini arkasına alan eski İl Başkanı Burhanettin Kuru, yaz aylarında Kamuoyu araştırmalarının aksine her geçen gün daha da öne çıkıyor. Aday adayları öne çıkmadan önce yapılan kamuoyu araştırmalarında mevcut Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ile bir önceki dönem belediye başkanlığı yapan Sami Aydın, çalışmalar ve hizmetler açısından bir biriyle mukayese edildiği için, her ikisinin ismi de kamuoyu araştırmalarında ön sırada çıkıyordu. Ancak, aday adaylıklarının açıklanmasıyla birlikte bu fotoğraf değişmeye başladı.

Özellikle AK Parti il başkanı Burhanettin Kuru’nun başarılı il başkanlığı süreci, şehirde ve teşkilat içerisindeki uyumlu ve disiplin çalışması, yıllardır gündemde olan hizmet ve yatırımların yapılmaya başlaması, başarı grafiğini yükseltti. Özellikle halkla ilişkilerinde sürekli olumlu diyaloğu ve belediye başkanlığı için hazırladığı projeleri kamuoyunda ilgi ve takdir toplamaya başladı. Bu çalışmalar, kamuoyu araştırmasındaki sıralamaları ciddi manada etkileyerek Burhanettin Kuru’yu Belediye Başkanlığı aday sıralamasında üst sıraya yerleştirdi.

Burhanettin Kuru, İl Başkanı olarak sürdürdüğü beş yıllık çalışmasında, Sivas İl teşkilatını disiplinli bir şekilde aktif olarak çalıştırmış, kendi döneminde yapılan seçimlerde AK Parti’nin Sivas’taki oy oranı ciddi manada artırmıştı. Başbakanın katıldığı Sivas’ta yapılan mitinglerde özellikle Havaalanının açılışı için soğuk bir havada 20 bin kişiyi Havaalanına taşıyarak, iyi bir yönetici olduğunu parti tabanı toplayabildiğini göstermişti.

Sivas Belediye Başkan aday adayı Burhanettin Kuru, teşkilat çalışmalarının yanısıra, Milletvekilleri ve Bakan ile sağladığı koordineli çalışma sonucu, Sivas’ın yıllardır beklemekte olan Bölge Hastanesi, Stadyum, Adiye Binası gibi geciken yatırımlarının sonuçlanmasını sağlamış projelerin tamamlanmasını takip etmişti. Bunlara ilave olarak Bakan ve milletvekilleriyle birlikte yaptığı görüşmeler ve girişimler sonucu Sivas’a yıllardır özlemi duyulan Et Entegre Tesisinin kurulması, Yıldızdağ Kayak Merkezi, Çağrı Merkezleri gibi yatırımlarının başlatılmasını sağlamıştı.

Burhanettin Kuru, seçim, referandum ve mitinglerdeki teşkilat ve halk desteğinin yanında, beş yıllık süre içerisinde İl Başkanlığının kapısını sürekli halka açık tutmuş, her hafta Cuma günleri halk görüşmesi yaparak, kendisine gelen talepleri dinlemiş ve çözüm üretmeye çalışmıştı. Yaptığı televizyon programları ve esnaf ziyaretleriyle halkla sıcak ve samimi diyalog kuran Burhanettin Kuru Sivil Toplum Örgütleriyle sürekli irtibat halinde olarak halka ve şehrin dinamiklerine duyarlılığını göstermiştir. Bütün bunlar sonucu AK Parti aday adayları arasında Burhanettin Kuru öne geçmiş durumdadır.

Bizzat Genel Başkan Tayyip Erdoğan tarafından İl Başkanı olarak başaralı performansını ödüllendirdiği Burhanettin Kuru’nun Genel Merkezde başarılı bir il başkanı olarak biliniyor. Yine, Genel Merkezde Kuru’nun çalışkan, birleştirici ve güleryüzlü yaklaşımının belediye başkanlığı süresince şehirdeki birlik ve beraberliği sağlayacağı, başarılı bir belediyecilik hizmeti vereceği görüşünün hakim olduğu ifade ediliyor.

Aday adaylığı öncesi, Genel Merkezinin direktifleri doğrultusunda belediye başkanlığı için girişimde bulunacağını “irademizi merkeze bıraktık” sözüyle ifade eden Burhanettin Kuru, Genel Merkezle yaptığı görüşmeler ve onların izniyle İl Başkanlığından istifa ederek, Belediye Başkanlığına aday olduğu söyleniyor. Eğer Genel Merkez Belediye başkanı adayı yapmayacak olsa idi, başarısından dolayı, üç seçimin arda arda yaşanacağı önümüzdeki dönemde il başkanlığından istifa ettirmezdi görüşü kulislerde ifade ediliyor.

Genel Merkezin ve İl Teşkilatın güvenini alan ve hazırladığı Sivas’ı yaşanabilir bir şehir olarak yarınlara taşımaya hazırlandığını ifade ettiği ve “Yeni bir Sivas” sloganıyla, beraber yaşadığımız şehri beraber yönetelim diyerek halkı ziyaret eden Burhanettin Kuru, aldığı halk desteğiyle, önümüzdeki beş yılda AK Partili Sivas Belediye Başkanı olacağı görüşü giderek öne çıkıyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —