Tarih: 03.11.2014 01:30

Bürokratlara Ballı Yüksek Lisans mı?

Facebook Twitter Linked-in

Cumhuriyet Üniversitesinde Tezsiz Yüksek Lisans Programlarının Sivas bürokrasisi tarafından büyük rağbet görmesi dikkatlerden kaçmamakta. Sosyoloji bölümüne açılan tezsiz yüksek lisans programına ve diğerlerini çok sayıda bürokrat yakını ve partilinin akın etmesi kamuoyu tarafından yakından izleniyor.

 Programa yaklaşık 1000 TL. harç yatırıldığı bilgisine ulaşılırken, saat olarak derse giren hocaların da iyi bir rakam aldıkları belirtildi.Hatta derse girmek isteyen hocalar arasında sürtüşmede yaşandığı ve belli kırgınlıkların da oluştuğu ifade edildi.

Rektör KOCACIK’ın da derslere girdiği belirtilirken, Rektörün Üniversiteyi yönetmek yerine derslere girdiği yönündeki iddialar şaşkınlık oluşturdu.

Tezsiz Yüksek Lisans programlarına katılanların ise şehrin önde gelen bürokrat ve siyasi şahsiyetlerin olması, bazı kolaylıkların bu “etiket” sahiplerine sağlanıyor iddialarını da kamuoyu gündemine taşıdı.

Sadece yükselme ve etiket amaçlı Yüksek Lisans programlarından yararlanların genelde bürokrat ve parti kesiminden olması ise dikkat çekiyor.

Bu kategoriye Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Murat Toraman’ın da dahil olduğu bilgisi haber merkezimize ulaşırken, özellikle Rektör Kocacık ve Hüseyin Yılmaz’ın siyasiler ve bürokratlarla arayı iyi tutma kaygılarının tezsiz yüksek lisansı bir şans olarak gördükleri iddia ediliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —