Tarih: 26.09.2016 22:54

Buruciye VALİLİK´e Geçmeli

Facebook Twitter Linked-in

Sivas Postası Gazetesi, BURUCİYE´yi Müftülüğün asla değerlendiremeyeceğini defalarca yazdı durdu. Geçen zaman yine bizi haklı çıkardı. Son gelen bilgilere göre SİVAS MÜFTÜLÜĞÜ Buruciye Medresesini Vakıflara devretme kararı aldı.

Şehir kamuoyunun eleştirisine rağmen, Buruciye´yi alan ve orada güzel hizmetler vereceğini vaad eden Sivas Müftülüğü´nün, orayı ziyaret eden konuklara bilgi vermek şöyle dursun bir bardak çayı bile usulünce verebilecek personelinin olmaması eleştirililiyordu.

Müftülük´ün adeta burayı bir ?cenaze evi? gibi matem evine çevirdiği pek kimsenin de buraya gitmediği biliniyordu.

Sivas Müftülüğünün burayı Vakıflara devredeceği kesinleşmiş bir iddia iken, Vakıflar´ın da burasını Milli Saraylara devredeceği konuşuluyor.

SİVAS´ın böyle özel bir mekanının elden çıkarılmaması gerektiği şehir aydınlarınca dile getirilirken, özellikle SİVAS VALİLİĞİ´nin burayı alarak işletmesi gerektiği konuşuluyor.

Entelektüel bir yapı dahilinde şehri kültürünü, il içi ve il dışından gelen konuklara burası vasıtasıyla tanıtabileceği görüşleri dile getirilirken, VALİ GÜL´ün mutlaka ama mutlaka bir oldu bittiye müsaade etmemesi bekleniyor.

Geçmiş zamanda BURUCİYE A.Ş. bünyesinde hizmet veren lakin bir çay ocağı hüviyeti dışına çıkarılamayan BURUCİYE´nin, Valilik Bünmyesinde ki ?SİVAS HİZMET VAKFI? bünyesi etrafında da şekillenmesinin mümkün olabileceği vurgulanıyor.

Entelektüel bir yapılanma ve hizmet sonrasında elde edilen gelirlerle öğrencilere de burs verilmesinin pekala mümkün olduğu ifade edilirken, VALİ GÜL´ün bu taş abideyi şehir kültürü perspektifinde değerlendirmesi arzulanıyor.

Buruciye Medresesi´nin kadim geleneğinde ihyası hususunda değerlendirilmesinin de yararlı olabileceği ifade ediliyor. Cumhuriyet Üniversitesi ile eşgüdüm halinde, mimarlık, resim ve tiyatro çalışmaları derslerinin ara ara burada canlı canlı icra edilmesinin de mümkün olabileceği öngörülüyor..

SİVAS´ta tanıtıcı bir canlı yapının bir türlü kurulamadığını belirten kültür insanları, burasının kültür ve sanat minvalinde yön bulması gereği görüşlerini dillendiriyorlar. Beypazarı, Eskişehir, Antep, Hamamönü gibi kültür mekanlarının bir benzerinin BURUCİYE MEDRESESİ içinde yaşatılmasının pekala mümkün olduğuna vurgu yapan pek çok duyarlı SİVASLI, burasının işlerlikli değerlendirilmesi durumunda harika bir şehir mekanının doğabileceğini ifade ediyorlar.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —