Tarih: 25.10.2014 20:38

Buruciye Valilik`te Kalmalı

Facebook Twitter Linked-in

Sivas’ın kültür ocağı olan Buruciye Medresesi’nin restorasyon sonrasında Müftülüğe devredileceği yönündeki iddialar tepki çekiyor. Sivas’ın adeta kutup yıldızı olan bu nadide eserin Valilik tarafından kültürel ağırlıklı işletilmesi gerektiğini dile getiren pek çok insan, burasının elde tutularak başta Kitap Fuarı, 4 Eylül Etkinlikleri ve Buruciye Kültür Sohbetleri anlamında değerlendirilmesi gerektiğini vurguluyorlar.

 

Sivas’ın ecdat yadigarı eserlerinden biri olan Buruciye Medresesi bir bilinmeze doğru yol alıyor. Burasının restore edilmesi gündemde iken, restorasyon akabinde Buruciye’nin Vakıflar tarafından ya Müftülüğe ya da özel şirketlere devredileceği yönündeki iddialar tepki çekmeye devam ediyor.

Kurumsallaşarak yapılma aşamasına gelen Kitap Fuarı, 4 Eylül Etkinlikleri ve geçen yıllarda yapılan ve ulusal basında da yer alan Buruciye Kültür Sohbetleri anlamında değerlendirilebileceği vurgulanıyor. Müftülüğün burayı işletemeyeceği, özel sektöre kiraya verilmesi durumunda ise burada kültür faaliyetleri yapılamayacağını dile getiren kültür insanları, burasının Valilik elinden çıktığı taktirde bir daha uzun yıllar alınamayacağı ve hali hazırda elde olan bu kültür ocağının kaybedileceğini ifade ediyorlar.

Buruciye Medresesinin şehir yazarlarının, entelektüellerin, düşünürleri, bürokratların uğrak yeri olup adeta bir kültür merkezi olduğunu ifade eden bir çok insan, burasının daha işlevsel hale getirilmesinin mümkün olduğu halde, buna neden girilmediğinin merak konusu olduğunu dillendiriyorlar.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —