Buruciye Valilik`te Kalmalı

Buruciye Valilik`te Kalmalı

Sivas Valiliğinin aynası konumundaki Buruciye Medresesi bilinmezler içinde bir bilinmeze doğru yol alıyor. Vakıflar’ın orayı restore edecek olması ise kamuoyunu daha bir tedirgin ediyor. Başta Gök Medrese olmak üzere pek çok eseri perişan eden Vakıf

Sivas Valiliğinin aynası konumundaki Buruciye Medresesi bilinmezler içinde bir bilinmeze doğru yol alıyor. Vakıflar’ın orayı restore edecek olması ise kamuoyunu daha bir tedirgin ediyor. Başta Gök Medrese olmak üzere pek çok eseri perişan eden Vakıfların, inşaat ustalarına restore yaptırmasından korkuluyor.

 Tarihi Şifaiye Medresesini inşaat ustalarının dahili ile restore eden Vakıflar sert eleştiri almıştı. Gök Medrese de sınıfta kalan, eserlerin tanıtımında sıfır olan Vakıflar, şimdi de şehrin “kaşıkçı elması olan” Buruciye Medresesini restore etmeye hazırlanıyor.

Buruciye Medresesini restore ettikten sonra burasının işletmesini Müftülüğü vereceği konuşulurken, Müftülüğün burasının altından kalkamayacağı ve Şifaiye gibi özele devredileceği vurgulanıyor.

Buruciye Medresesinin Valilikte kalması konusunda ısrarcı olan kültür insanları, Kitap Fuarı başta olmak üzere pek çok etkinlik için kültür merkezi görevini Buruciye’nin yaptığını dile getiriyorlar. Bu taş abidenin Vakıflar veya Müftülük tarafından algılanamayacağı vurgulanırken, Valilik bünyesinde şehir kültürüne hizmetinin daha sağlıklı olacağı dile getiriliyor.

Sivas Valisi Alim BARUT’un mutlaka insiyatif alarak bir tarihi hamle ile Buruciye’yi Müftülüğe peşi sırada Özel Sektöre bırakmaması gerektiği vurgulanıyor.



Anahtar Kelimeler: Pazartesi SİVAS POSTASInda