Buruciye Medresesi Sivas`ın Kalbi Oldu

Buruciye Medresesi Sivas`ın Kalbi Oldu

Sivas Valiliği bünyesinde bulunan Buruciye Medresesi Sivas'ın yüzünü ağartmaya devam ediyor. Kitap Fuarına, o gizemli dokusu ile katkı sunan Medrese, konukların ağzını açık bırakmış ve bir medeniyetin manifestosunu dillendirmişti. Şimdi de kapılarını satr

 

Sivas'ta kültür sanat faaliyetlerini anlamlandıran Buruciye Medresesi adeta Sivas'ın yükünü çekiyor. Düzenlenen kitap fuarlarında gerek konukların, gerekse fuara iştirak eden halkın dinlendiği, taş sütunlar altında oturduğu tarihi gizem medresesi, şehir için çok önemli bir medeniyet duruşu işlevi görüyor.

Sivas'ın en daraldığı bir zamanda Kitap Fuarı için kullanılan ve içerisine sunumların yapılması ile şehri kitap fuarına alıştıran tarihi medrese, entelektüel pek çok sohbete de kapı aralamaya devam ediyor.

Sivas Valiliği ve İl Özel İdaresinin başarıyla yürüttüğü kitap günlerinde aranılan mekan olan Buruciye Medresesi, şehrin medeniyet okulu olmayaya doğru emin adımlarla ilerliyor.

Pek çok etkinliğe ev sahipliği yapan taş mekân şimdi de Satranç Turnuvasına hazırlanıyor.

Burada `19 Mayıs Atatürk`ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Ödüllü Buruciye Satranç Turnuvası` düzenlenecek.

Buruciye Medresesi`nde 16-17 Mayıs tarihlerinde İl Özel İdaresi ile Buruciye A.Ş`nin düzenleyeceği ve Türkiye Satranç Federasyonu Sivas İl Temsilciliği`nin yönetiminde 19 Mayıs Atatürk`ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Ödüllü Buruciye Satranç Turnuvası adı altında Türkiye geneli satranç turnuvası gerçekleştirilecek.

Vali Âlim Barut, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan'ın gayretleri ile hayat bulacak olan turnuva, şehirde ilk bir canlılığı da yaşatmış olacak.