Tarih: 08.01.2016 15:31

Bütün Yollar SİVAS´a Çıkıyor

Facebook Twitter Linked-in

 

Türkiye´nin stratejik bel kemiği olması gereken en ideal şehir olan Sivas, yeniden gündemde. İstanbul ve Ankara´nın artık yeterince yoğunluğu içinde barındırdığı bilinirken, bakir bir il olan SİVAS´ın ülkenin stratejik beyni olabileceği yorumlanıyor.

RUSYA ile yaşanan uçak krizi ve çevremizin ateş çemberi hali, güvenilir bir şehrin ortaya çıkmasını zorunlu hale getirirken, bu ideal ilin Sivas olması gerektiği vurgulanıyor.

Lojistik Köy´ün BOSTANKAYA´ya kurulması düşünülürken, o hatta bulunan Malatya, Kayseri demir yolu hattı ve DEMİR ÇELİK FABRİKASI´nın bulunması, ULAŞ İLÇESİNİ otomatik stratejik  merkez olarak akıllara getiriyor.

KARADENİZ-AKDENİZ yol güzergâhının da tamamlanması sonrasında Sivas´ın denizlerle irtibatının da çabuklaşacağı görülürken, dünyada meydana gelen olumsuz gelişmelerin Sivas´ı merkez olma yönünde zorladığı belirtiliyor.

SAVUNMA SANAYİ yatırımlarının da Sivas´a kaydırılmasının en doğru bir yaklaşım olacağına vurgu yapan uzmanlar, Türkiye´nin savunma ve taşımacılık anlamında en ideal şehrinin yüzyılımızda Sivas olması gerektiğini ifade ediyorlar.

Artık günü birlik düşünceler yerine gelecek yüz yıl ötenin planlanması gerektiğinin kaçınılmaz olduğu görülürken, bu planlanmaların artık yapılması görüşleri dile getiriliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —